Johnny Deluxe: Rockstjernedrømme i træningslejr

Foto: Lars Wahl
Foto: Lars Wahl

Det var et veloplagt, men ikke helt tændt, Johnny Deluxe, der gik på scenen ved halv titiden onsdag i Pumpehuset. Der stod promovering af deres andet album, Luxus på programmet, hvilket bandet gjorde med en koncert, hvor næsten hele det nye album blev gennemspillet – uden at det blev på bekostning af de gamle hits.

Deluxe-drengene gik på i bedste Nik&Jay-manér med røgskyer og rockede undertoner, mens bandet langsomt kom frem fra røgen med nummeret ”Du Ligner En Million”, som sjovt nok netop ikke har fået den bedste medfart af ovenstående anmelder. Til Deluxes forsvar gav de et super sceneshow, der gav nummeret den kant, som den mangler på albummet – og opvejede for den noget lallede tekst.

Herefter fulgte endnu to sange fra det nyudgivne album Luxus, som Noam Halby også fik reklameret for af to omgange. ”Drenge Som Mig” og ”Sidste Sang Om Dig”, hvor korsangerinde Gry Trampedach, der i dagens anledning havde fået eget podium, fik vist sine raptalenter til stor jubel fra det mandlige publikum.

Det var imponerende at opleve, hvor god en stemning der var opbygget allerede nu – efter tre nye numre, som selvsagt kun et fåtal iblandt publikum kendte til. Men sådan er oddsene jo, når man afholder koncerter så tæt på nye udgivelser. Hatten af for Deluxe-drengene, der ikke faldt i fælden med at spille det velkendte for at fænge.

Men når vi nu er ved det velkendte, så leverede Johnny Deluxe både ”Vi Vil Ha’ Mer’”, ”Lille Hypokonder”, ”Sommeren Er Forbi” og ”Elskovspony”. Og der var da også en tydelig forskel at spore – både blandt publikum og på scenen, når det var de velkendte syng-med-sange, der blev hevet frem. Deluxe-drengene følte sig klart bedre tilpas, der blev pludselig improviseret, danset, i det hele taget opstod der pludselig bevægelse på scenen. Blandt publikum affødte de gamle numre også stampen i gulvet, hujen og klappen – og ikke mindst et kor, som Halby kun kan være stolt af.

”Elskovspony” var for mig en anelse skuffende. Det virkede som om, at Halby var træt – måske det havde noget med varmen at gøre, for det var varmt – men i bund og grund var det nok bare indbegrebet af at køre den på rutinen.

Tilbage til koncerten kom Johnny Deluxe stort set igennem hele det nye album. Der var gode fremførelser af numre som ”En For Alle”, ”På Standby” og ”Luxusliv”, hvor den rockede attitude, som Deluxe har live, kom til sin ret. Af og til blev det dog også monotont – det konstante taktfaste beat, der får en til at drømme om mere stille numre såsom ”Paranoia”, der var et af aftenens bedste numre musikalsk.

Andre gode fremførelser var de ”sidste” to numre før ekstranumrene, der snart er så obligatoriske, at man er ved at miste ideen med dem. Først en fremragende version af ”Joanna” fra Kim Larsens ”Værsgo”, hvor alle i salen sang med. Derefter den nye single ”Det Du Gør”, som brændte igennem hos et publikum, der allerede har taget nummeret til sig. Det samme har de med ”Drømmer Jeg”, der var det oplagte ekstranummer. ”Er I klar? Er I klar?” råbte Halby – og det var publikum og Trampedach, der kom ned fra sit podium og gav en svedig version af nummeret på bedste svensk. Imponerende.

Overordnet kan man ikke sige andet end, at det var en god koncert. Live har Johnny Deluxe klart en fordel i forhold til på albums, fordi der pludselig er større fokus på det musikalske og på optræden, på bekostning af det lyriske univers, der hos Deluxe-drengene er lidt letbenet. Dog mangler de at blive spillet varme – og med en tour, der kun rummer fem koncerter, er spørgsmålet, om de når det?

Written By
More from Pernille Yding
Antophones: Happy Failure
Et vinteragtigt lydbillede fra Antophones Selve navnet Antophones er sammensat af de...
Read More
0 replies on “Johnny Deluxe: Rockstjernedrømme i træningslejr”