Aerosol: All That Is Solid Melts Into Air

cover-aerosol-allthatissolidmeltsintoair-2006-300x300

Dansk electronica af høj klasse

Danske Aerosol, aka Rasmus Rasmussen, er kommet med i det spændende og prestigefyldte projekt “Unlabel Series 52” som udgiver en plade hver uge igennem hele år 2006. Hver plade bliver udgivet i 100 kopier – så det er med at skynde sig hvis man skal have fat i en – og det er der al mulig god grund til at skulle.

Pladen er god. Rigtig god faktisk. Den er et minimalistisk pusterum fra hverdagens travle trivialiteter, og den har en udtryksmæssig rød tråd igennem sig som er sjælden for danske plader. Vel at mærke uden at være kedelig. Man bliver som lytter vugget i søvn af langsom og velkomponeret electronica af høj klasse. Jeg kan ikke komme på nogen herhjemme der minder om Aerosol. Det er et kompliment.

Et nummer som “Lazy Sunday” er præcis hvad det giver sig ud for at være. Forestil dig den tidlige morgen, dagen derpå, efter det der viste sig at være årets sommerfest. Den fornemmelse du har, da solen er ved at stå op – du har ferie, dine bedste venner er der og I har ikke travlt. I nyder bare at være til stede i nuet, og de snigende tømmermænd der bydes velkommen af en kop god kaffe. ”Lazy Sunday” er soundtracket til netop den dag.

Resten af de desværre kun i alt 6 numre gør præcis det samme ved én. Pladen er dejlig fokuseret og homogen. Den drømmelignende varmedis får fat i den kølige asfalt og varmer vejen til den lugter af vejarbejde igen. Et dejligt album der dog burde have været meget længere. En Ep er slet ikke nok Hr. Rasmussen. Jeg glæder mig personligt meget til han lader høre fra sig igen. I mellemtiden får de 100 plader en varm anbefaling herfra.

More from Jeppe Morgenthaler
Autechre: Quaristice
Tårnhøjt niveau på Autechres 9. plade Warp Records gør sig i disse...
Read More
0 replies on “Aerosol: All That Is Solid Melts Into Air”