03.07.08 – Radiohead – Orange Scene, Roskilde Festival

Der er efterhånden ikke mange bands, der kan fylde Orange scene ud. Radiohead er et af dem der kan og på trods af en lidt for lav lyd, så beviste de det til fulde, da de skulle lukke scenen natten til fredag.

radiohead-presse2008-565x350

Radioheads vellyd var desværre ikke helt høj nok

Der er efterhånden ikke mange bands, der kan fylde Orange scene ud. Radiohead er et af dem der kan og på trods af en lidt for lav lyd, så beviste de det til fulde, da de skulle lukke scenen natten til fredag.

Med et bagkatalog så imponerende, at der ikke er mange samtidige bands der kan fremvise noget der bare minder om det, så har Radiohead virkelig mange gode numre at vælge imellem. Derfor var der også uundgåeligt en masse numre man savnede. Det var især de mere rockede numre, der var blevet fravalgt – ikke mindst ”Creep”, som man godt kunne have ønsket sig, at bandet havde taget med på setlisten. Det ville have rusket lidt op i publikum hvis koncerten var blevet krydret med noget mere rock, hvor energiniveauet og lyden angiveligt ville have fået et hak opad. På de mere stille numre blev der desværre spillet så lavt, at man uden problemer kunne høre hvad folk omkring én talt om.

I stedet for udadvendt rockkoncert leverede Radiohead en indadvendt koncert med de store lydflader og Thom Yorkes overjordisk smukke vokal helt i front. Det var bestemt ikke dårligt, men måske ikke helt hvad det feststemte publikum havde ønsket sig at feste til denne torsdag aften. Udover selve lydniveauet fejlede lyden intet og materialet var selvsagt også helt i top.

Koncerten med Radiohead levede ikke helt oppe til forventningerne. Dertil var lyden for lav, koncerten placeret på det forkerte tidspunkt og sangvalget ramte heller ikke helt plet.

More from Carsten Fjølner
03.07.10 – Titus Andronicus – Pavilion, Roskilde Festival
Titus Andronicus er fra New Jersey og er ofte blevet sammenlignet med...
Read More
0 replies on “03.07.08 – Radiohead – Orange Scene, Roskilde Festival”