04.07.08 – Goldfrapp – Arena, Roskilde Festival

En dansende diva let på tå i ferskenfarvet klovnekjole og på bare tæer – sådan indtog Alison Goldfrapp scenen sent fredag aften. Klar til fest, men også storladen følsomhed. Duoen Goldfrapps musikalske spændvidde er stor, og det blev til en smagsprøve på lidt af hvert fra deres fire albums.

goldfrapp-presse2008-565x377

En times tilfredsstillelse

En dansende diva let på tå i ferskenfarvet klovnekjole og på bare tæer – sådan indtog Alison Goldfrapp scenen sent fredag aften. Klar til fest, men også storladen følsomhed. Duoen Goldfrapps musikalske spændvidde er stor, og det blev til en smagsprøve på lidt af hvert fra deres fire albums. En svævende ”Utopia” fra det intime trip hop album Felt Mountain satte folk ind i Goldfrapps særlige sindsstemning. Men det blev også til numre fra det seneste album, Seventh Tree, hvor særligt liveudgaven af ”Little Bird” var en voldsom demonstration af Alison Goldfrapp vokale formåen. Hendes sødme gled over i en udladning af indestængthed og undertrykte følelser, der gav hendes stemme en skinger skønhed.

Duoens komplicerede kompositioner betyder tilstedeværelsen af et stort orkester, og selvom melodierne svinger i tempo og stemning, så er det let at lade sig gribe af Goldfrapps univers. Da Goldfrapp var sat på sent fredag aften, ventede publikum numre fra glam rock dance albummet Black Cherry og det popelektroniske album Supernature. Og selvom rytmerne opfordrede til bevægelse undervejs, så blev de danselystne først tilfredsstillet med den afsluttende dansemarathon, hvor de kendte numre ”Ooh la la”, ”Trains” og ”Strict Machine” kom lige i rap.

Goldfrapp spillede, til hyren ikke rakte længere, og det vil sige, efter præcis en time var det slut. Men der var absolut plads til mere, så forhåbentligt finder duoen vej til det danske igen meget snart.

More from Camilla Jørgensen
03.07.19 – Maggie Rogers – Avalon, Roskilde Festival
Maggie Rogers fik på charmerende og energisk vis åbnet Avalon med et...
Read More
0 replies on “04.07.08 – Goldfrapp – Arena, Roskilde Festival”