05.07.08 – Judas Priest – Orange Scene, Roskilde Festival

Judas Priest har bestemt haft deres storhedstid, og der er ingen tvivl om, at de har haft deres indflydelse på metalgenren, men denne koncert og tour er uden tvivl helt til grin. Så her kommer lige en opfordring: "Gør os nu for pokker den tjeneste at blive på plejehjemmet fremover, for I kan sgu' ikke være bekendt både at kede os og ødelægge jeres eget ry på den måde".

judaspriest-presse2008-565x377

Et skridt fra graven

Lørdag aften skulle et af metal-genrens mest legendariske navne fylde Orange scene ud, og en del metalheads havde da også taget opstilling foran Roskilde Festivalens største scenen – enten for at hylde nostalgien, eller også bare for at se giraffen (iført læder og nitter).

Allerede inden koncerten gik i gang, var det tydeligt, at Judas Priest havde planlagt det helt store show. En enorm konstruktion fyldte hele scenen med trapper det ene og det andet sted hen. Med stor forventning ventede publikum på at Rob Halford og resten af Judas Priest skulle betræde scenen.

Og så kom han endelig – manden med skærebrænderstemmen. Men hov, var det virkelig Rob Halford der kom op af scenekonstruktionen i stor kutte? Eller var det i virkeligheden min tip-oldefar i nitter, som stod der og sang ”Nostradamus” uden at bevæge sig en tøddel?…og herfra faldt det hele så fra hinanden.

Rob Halford virkede helt ekstremt gammel og flyttede sig så langsomt rundt på scenen, at det var en farce. Under ”Death” blev han tilmed kørt ind på scenen på en stor trone – Det var sgu lige før man troede han var faldet i søvn den gamle. Resten af bandet var der en smule mere spræl i, men også kun lige akkurat. Og desværre var soloerne helt horrible.

Det eneste tidspunkt der bare var tilnærmelsesvist en lille gnist tilbage i Judas Priest, var under superhits som ”Breaking The Law” og ”Hell Bent For Leather”. Her sang publikum med og bandet kvitterede med at bevæge sig bare ekstra 12cm/t!

Mens resten af bandet var ude bagved (måske for at få oxygen-masker på), kørte Halford en ”yeah yeah yeah” leg med publikum, hvor han fik dem til at synge efter ham. Som det er med hele bandets revival, forstod han ikke, at nok er nok, og det fortsatte desværre i alt for lang tid.

Judas Priest har bestemt haft deres storhedstid, og der er ingen tvivl om, at de har haft deres indflydelse på metalgenren, men denne koncert og tour er uden tvivl helt til grin. Så her kommer lige en opfordring: “Gør os nu for pokker den tjeneste at blive på plejehjemmet fremover, for I kan sgu’ ikke være bekendt både at kede os og ødelægge jeres eget ry på den måde”.

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
The Hellacopters-interview
Rock n roll er blevet myrdet The Hellacopters er om nogen eksponenter...
Read More
0 replies on “05.07.08 – Judas Priest – Orange Scene, Roskilde Festival”