05.07.08 – My Bloody Valentine – Arena, Roskilde Festival

Det dunkle og det lyse, det intime og det storladne. Det legendariske band My Bloody Valentine laver musik, der hypnotiserer og luller de vågne ind i drømmeland. Stemningen var en blanding af angstfuld forventning og benovelse, da My Bloody Valentine nærmest listede ind på scenen. Ville de kunne leve op til hypen?

mybloodyvalentine-presse2008-565x377

Kontrasternes band

Det dunkle og det lyse, det intime og det storladne. Det legendariske band My Bloody Valentine laver musik, der hypnotiserer og luller de vågne ind i drømmeland. Stemningen var en blanding af angstfuld forventning og benovelse, da My Bloody Valentine nærmest listede ind på scenen. Ville de kunne leve op til hypen?

Der er gået 17 år siden Loveless, bandets ultimative hovedværk, udkom, men på trods af dette er albummet stadig en favorit i hjerterne på indiefans verden over. My Bloody Valentine viste publikum hvorfor. Koncerten var et vidunderlig frontalt angreb på krop og øregange fra første sang, ”I Only Said”, hvor musikken indhyllede lytterne i en isolerende boble. Dette nummer blev efterfulgt af en time, hvor guitarerne rasede, vokalerne flød ind i hinanden, stille og bevægende over, i, under og på støjfladerne, mens musikken bølgede frem og tilbage og indover publikum.

Om de fire irske bandmedlemmer nød koncerten ligeså meget som publikum var umuligt at bedømme ud fra deres stenansigter og fraværet af henvendelse til Arenas koncertgængere. Men det var også lige meget. Musikken talte for My Bloody Valentine, og sagde alt det, der skulle siges – med en tornados styrke, der opsluger alt på sin vej.

More from Camilla Jørgensen
26.06.16 – Palace Winter – Rising, Roskilde Festival
På en solrig gylden sommeraften leverede indiepop bandet Palace Winter en bastant...
Read More
0 replies on “05.07.08 – My Bloody Valentine – Arena, Roskilde Festival”