Xenia: Trash of Gold

Sangerinden Xenia er klar med sit andet soloalbum. Hun er nok mest kendt fra musical-scenerne rundt omkring, og forkærligheden for det teatralske og dramatiske er i den grad genkendeligt på Trash of Gold, der er et popalbum med en kæmpemæssig lyd.

cover-xenia-trashofgold-2009-300x300

Kæmpeproduktion og enorme ambitioner

Sangerinden Xenia er klar med sit andet soloalbum. Hun er nok mest kendt fra musical-scenerne rundt omkring, og forkærligheden for det teatralske og dramatiske er i den grad genkendeligt på Trash of Gold, der er et popalbum med en kæmpemæssig lyd, ligeså store ambitioner – men lidt for langt imellem de sange, der rigtig fanger lytteren.

Det er popmusik med en kant, der både leder tankerne i retning af storladen teatermusik, men som også trækker på et lidt mere rocket og kantet udtryk, som producer Noah Rosanes garanteret har anført retningen på. Men det er når poppen får frie tøjler i al sin tilgængelighed, at jeg nyder albummet mest.

”God Is Spinning Me Around” er et skævt popnummer i pænt tempo og med en blå-violet melankolsk let-til-bens melankoli. Med andre ord masser af stemningsmæssige modsætninger, der mødes i et forvirret udtryk, der dog fungerer fint i sin helhed.

”Light Tonight” er et andet højdepunkt, hvor en meget simpel og iørefaldende pop-melodi lægger bunden til en recitation (udført af Michael Glover) der minder om de gode gamle poptider for 50 år siden.

Endelig viser Xenia, hvordan man overfører den teatralske storladenhed til en ballade, når hun på ”Goodbye Moon” trækker alle stemningerne helt frem i lydbilledet.

Xenia har allerede berettet, at hun med Trash of Gold vil forsøge at snige sig ind på markedet i Polen, hvor hun har familiemæssige rødder. Og vurderet på den retning polsk og østeuropæisk popmusik drejer sig, så er der fine muligheder, for storladenhed er kun et plus på de kanter. Herhjemme er vi måske mere til intimitet, jazz-stemninger eller skævhed i form af større beats eller mere elektronik.

Der kommer sjældent god musik ud af at tænke i de baner først. Musikken skal tage sin egen form. For Xenia lykkes det glimrende på de gode steder. Halvdelen af numrene har jeg dog svært ved at blive fanget af, fordi melodierne ikke er stærke nok til at træde ud af stor-produktionens dyne, men der er gode tanker, godt arbejde og god udførelse hele vejen igennem.

Written By
More from Morten Wamsler
Straight From The Harp: Rain Rain Down Down
Straigh From The Harp er et spændende koncept og projekt, som fungerer...
Read More
0 replies on “Xenia: Trash of Gold”