Snake & Jet’s Amazing Bullit Band: Peace Boat

Efter flere gennemlytninger er det svært ikke at finde utallige ord, der passer til den danske duo: Legesyge, retro og garage er blot få af dem, og skulle jeg i denne anmeldelse fortsætte opremsningen, ville det blive en rodet sag.

cover-snakeandjetsamazingbulletband-peaceboat-2009-300x300

Rodet legestue med Snake & Jet

Københavnske Snake & Jet, med de borgerlige navne Thomas Frederiksen og Thor Rasmussen, udsatte i 2007, sammen med deres Amazing Bullit Band, Danmark for en på én gang syret, rodet og interessant debut med albummet X-ray Spirit. Deres fusion af garagerock og 70er-orgeler i deres skæve og opfindsomme univers mindede nærmest om et instrumentalt møde i legeland mellem The Raveonettes, Junior Senior og Quentin Tarantino.

Opfølgeren Peace Boat er indspillet både i samarbejde med Crunchy Frog i København og NY HED Studio i New York, og med disse nye omgivelser følger også nye musikalske takter. Hvor debuten primært bestod af instrumentale numre leveret via surf/syre-rock, så er der nu kommet vokal bag musikken. Det er svært at finde hoved, hale og mening i duoens tekstunivers, men alligevel accepterede jeg hurtigt denne gakkede lyrik, da den synes at hænge fint sammen med den legende og eksperimenterende verden, som Snake & Jet’s Amazing Bullit Band glade bevæger sig rundt i. Skivens første numre ”A Dinner With” og ”Introducing” er deciderede præsentationer af bandet, og herudover synes sangskrivningen at bevæge sig i lige så mange skæve retninger, som musikken gør det. Flere steder er der også lagt kvindevokal ind i numrene, og det klæder musikken rigtig godt.

Snake & Jet’s Amazing Bullit Band’s musikalske univers hænger på mange måder godt sammen med, at indspilningen har fundet sted i New Yorks kaos og mangfoldighed. Netop disse to ord beskriver Peace Boat ganske godt. Efter flere gennemlytninger er det svært ikke at finde utallige ord, der passer til den danske duo: Legesyge, retro og garage er blot få af dem, og skulle jeg i denne anmeldelse fortsætte opremsningen, ville det blive en rodet sag. Netop ordet ‘rod’ er desværre også et af de ord, der i høj grad hænger fast efter bekendtskabet med Peace Boat. Skæve guitarer, orgel-udskejelser, mand/kvinde-duetter kombineret med eksperimenterende og stream-of-consciousness-agtige tekster efterlod mig med et lettere forvirret indtryk. En uvished om hvorvidt albummet passer bedst til musikalsk fordybelse derhjemme, en fernisering eller anden kunstnerisk begivenhed eller måske til at kaste sig over et svedigt dansegulv. Jeg kan ikke udelukke, at Peace Boat vil kunne passe til lidt af det hele.

Snake & Jet’s Amazing Bullit Band har nu i et par år befundet sig i den danske undergrund, og den placering ser jeg ikke nogen mulighed for, at de flytter sig fra efter udgivelsen af Peace Boat. Nogle vil måske modsat sige, at der ikke er risiko for, at de flytter sig så meget væk fra undergrunden. Man fornemmer nemlig, at Snake & Jet befinder sig godt, hvor de er, og at de hverken har tænkt at lade musikalske tendenser og forventninger bremse sig.

Written By
More from Lars Asmussen
Agnes Obel: Philharmonics
Agnes Obels debutplade er en forfriskende fornyelse i dansk musik. Agnes Obel...
Read More
0 replies on “Snake & Jet’s Amazing Bullit Band: Peace Boat”