Royal Bangs: We Breed Champions

Der findes perioder på albummet, hvor det er vanskeligt at finde hoved og hale i indfald, udfald, støjflader og dippedut-dutterier. Men overordnet er der et glimrende flow hos Royal Bangs, der kombinerer den amerikanske højrøvethed med en britisk-agtig flabethed, der både i musik og udtryk giver en velfungerende cocktail mellem den britisk-inspirerede indie og den ærkeamerikanske rock’n’roll.
cover-royalbangs-webreedchampions-2009-300x300

Indie-rock’n’roll – the American way

Knoxville-kvintetten Royal Bangs debuterede sidste år med dette album, der nu er at finde på de europæiske pladehylder. Og det er en lidt sær, men også bemærkelsesværdig debut, der må kategoriseres som indie-rock, men stilen er lidt mere smudsig og svedig, end man er vant til i genren, og der bør nok tilføjes et rock’n’roll til indie-betegnelsen.

Der er ikke mange velkendte skabeloner til kompositionerne, der driver afsted i eget tempo og egen form. Åbningsnummeret ”New Scissors” kan måske have lidt referencer til Modest Mouse og ligesindede, men det støver og larmer lidt mere bag det stærke melodiske drive og de medrivende guitarfigurer.

”Japanese Cars” er min favorit på albummet. Efter mere end et minuts afdæmpede men intense Sigur Ros-refererende lydflader, bryder vokalist Ryan Schaefer ud i albummets stærkeste vokal på et glimrende melodisk nummer med en spøjs titel og ligeså finurlig tekst. Melodilinjen gentages senere på albummet på ”Hyundai From Korea”, hvor backingen imidlertid er anderledes heftig og støjende. Også ”Broke Calculator” har den stærke melodi med det umiskendelige amerikanske præg, men tilsætningen af energi og spøjse effekter giver et fint modspil til det traditionelle og den simple men velfungerende melodi.

Der findes perioder på albummet, hvor det er vanskeligt at finde hoved og hale i indfald, udfald, støjflader og dippedut-dutterier. Men overordnet er der et glimrende flow hos Royal Bangs, der kombinerer den amerikanske højrøvethed med en britisk-agtig flabethed, der både i musik og udtryk giver en velfungerende cocktail mellem den britisk-inspirerede indie og den ærkeamerikanske rock’n’roll.

Written By
More from Morten Wamsler
Peter Sommer: Alt Forladt
Peter Sommer har begået sit hidtil bedste album, der endnu engang positionerer...
Read More
0 replies on “Royal Bangs: We Breed Champions”