Theoretical Girl: Divided

Når det hele holdes så snævert og spinkelt, som det lader sig gøre, så er Theoretical Girl en fremragende pop-artist. Og med en så markant bunke charme og finesse, er det helt og aldeles unøvendigt at pumpe et smukt værk op til mere, end charmen kan bære som det af og til sker på Divided.

cover-theoreticalgirl-divided-2009-300x300

Klassisk pop med charme og finesse

Amy Turnnidge a.k.a. Theoretical Girl har en evne til at skrive sange på den der irriterende charmerende ærkebritiske måde, som med en kølig vellyd prikker sig ind i blodårene som små varme strømninger. De kan ikke altid forklares med fornuft, men der er bare noget lækkert over det.

Theoretical Girl er klassisk pop på den engelske måde. Der kunne trækkes referencer til et utal af sangere og sangskrivere fra 60’erne til i dag, men de mest poppede og lettest tilgængelige albums fra St. Etienne ligger umiddelbart nærmest for i referencerne. Til tider bliver ambitionerne lidt større end charmekluden kan favne, og for mit vedkommende er det de mere simplificerede skæringer, der holder vandet længst.

”The Biggest Mistake” har et fornemt hitpotentiale med sit samtidige simple snit og fremadrettede drive og energi. På den mere afdæmpede side er ”Seeing You Again” en smuk klaverballade, der viser det dybe og rummelige udtryk, som Theoretical Girl formår at tvinge ud af den relativt spinkle stemme med den umiskendelige Southend-accent. Desværre bliver ”Rivals” og ”I Should Have Loved You More” eksempler på den del af albummet, hvor potentialet bliver skudt lidt ned af de store ambitioner, således at charmen og den umiddelbare kækhed går tabt.

Når det hele holdes så snævert og spinkelt, som det lader sig gøre, så er Theoretical Girl en fremragende pop-artist. Og med en så markant bunke charme og finesse, er det helt og aldeles unøvendigt at pumpe et smukt værk op til mere, end charmen kan bære. Derfor forbliver Divided et album med stort potentiale og fornemme højdepunkter – men lidt mere overflade end nødvendigt.

Written By
More from Morten Wamsler
The Norman Conquest: The Norman Conquest
Det generelle indtryk af denne Ep fra The Norman Conquest er, at...
Read More
0 replies on “Theoretical Girl: Divided”