Broken Records: Until The Earth Begins To Part

Edinburgh-bandet Broken Records debuterer med et album, der næppe vinder den helt store genklang i Danmark. Traditionen og interessen for britisk folkemusik med punk-attitude er ganske enkelt for lille i Danmark, men det afholder nu ikke bandet fra at levere varen på store dele af deres debut.

cover-brokenrecords-untiltheearthbeginstopart-2009-300x300

Energisk skotsk folk-rock

Edinburgh-bandet Broken Records debuterer med et album, der næppe vinder den helt store genklang i Danmark. Traditionen og interessen for britisk folkemusik med punk-attitude er ganske enkelt for lille i Danmark, men det afholder nu ikke bandet fra at levere varen på store dele af deres debut.

Man kan tale om en heftig og ungdommelig udgave af Runrig – eller man kan trække referencer som Levellers og især det tidlige Waterboys frem, hvis man skal give et indtryk af, hvor Broken Records har positioneret sig rent genremæssigt. Men der er også plads til et moderne britisk rock-præg, mens lyden til tider bliver en tand for svulstig.

Det er for eksempel tilfældet på den storladne åbner ”Nearly Home”, der sammenlignet med resten af bandets repertoire ikke er så tæt på ’hjemme’ endda. Til gengæld leverer skotterne optimalt på opfølgeren ”If The News Makes You Sad…” og på det absolutte højdepunkt ”A Good Reason”, der er folkrock med kant, attitude, flabethed og råstyrke. ”If Eilert Loevborg Wrote A Song…” er Broken Records fra den mere historiefortællende side i et nummer med en smuk opbygning og glimrende komposition.

Til gengæld mister Broken Records en del af styrken, når de forfalder til de ofte klaverbaserede ballader. Skabelonen er ofte den samme med tilsætning af strygere – og af og til også blæsersektioner, og det gør balladerne lidt for storladne til det ellers så fine og umiddelbare udtryk, som bandet besidder. ”Ghosts” er blandt de mere vellykkede ballader, men ellers måtte denne del af albummet for min skyld gerne være erstattet med mere af den energiske og spræske udgave af Broken Records.

Broken Records er nok lidt for folk-funderede til at ramme den brede målgruppe – men forfalder lidt for ofte til ballader og svulstige arrangementer til, at den nymoderne folkrockscene vil falde for dem. Det er dog sidstnævnte målgruppe, der får mest for pengene på albummets stærkeste numre, der lover flot for fremtiden, men som ikke er nok til at sikre bandet stjernestatus med debutudgivelsen.

Written By
More from Morten Wamsler
Joan As Police Woman: The Deep Field
Yderpolerne på albummet er der, hvor Joan Wasser fremstår stærkest – ja,...
Read More
0 replies on “Broken Records: Until The Earth Begins To Part”