14.12.09 – In Flames – Malmø Arena

Aftenens hovedrolleindehavere var de svenske konger af melodisk dødsmetal In Flames. Taget i betragtning af, at det var deres sidste livekoncert på svensk grund i denne omgang, var det skuffende, at Malmø Arena ikke var blevet helt udsolgt. In Flames' enorme og meget stærke bagkatalog byder på perler, som formentlig kunne have væltet Malmø Arena i aften.

Foto: Lars Asmussen
Foto: Lars Asmussen

Malmø i Flammer

På den skandinaviske Taste of Chaos-tour var svenske In Flames og deres følge mandag aften nået til den sidste svenske koncert i Malmø Arena. Hele fem bands bød aftenen på, og det betød at løjerne var startet tidligt i Arenaen. Everytime I Die, Maylene & the Sons of Disaster og Dead by April nåede jeg ikke at opleve, men at dømme efter publikums noget lunkne jubel, da In Flames-frontmand Anders Fridén bad publikum hylde opvarmningen, havde de enten ikke gjort det store indtryk, eller også havde størstedelen af salen ikke nået at opleve det så tidligt på aftenen.

Amerikanske Killswitch Engage nåede jeg dog at opleve i en energisk og tung koncert. Her var virkelig tale om et metalcore-band, der både formåede at levere varen rent musikalsk, og som udstrålede en enorm energi på scenen. Løb og hop i ens t-shirts og korte shorts prægede koncerten, og især guitaristen Adam D sørgede med sin karakteristiske udstråling og dans og hop på stedet for at publikum konstant var med.

Ud fra et bagkatalog bestående af fem albums, har Killswitch Engage materiale til et stærkt sæt, og det var præcis, hvad vi fik fra amerikanerne i aften. Svaghederne ved deres performance var derimod en lidt dårlig lyd, der syntes ikke helt at passe til den store Arena. Forsanger Howard Jones havde en alsidig vokal, hvor han vekslede mellem sang, skrig og growl, men hans megen snak mellem numrene kunne man godt have været foruden, når denne udelukkende handlede om sex, perversiteter og ”din mor”. Man grinede en enkelt gang, men i længden hang det mig langt ud af halsen. Efter en intro med det velkendte klovne-tema, sjove ens t-shirts og det høje humør på scenen, kunne man have håbet på en bedre stemning og bedre kontakt til publikum, men den udeblev faktisk.

Aftenens hovedrolleindehavere var de svenske konger af melodisk dødsmetal In Flames. Taget i betragtning af, at det var deres sidste livekoncert på svensk grund i denne omgang, var det skuffende, at Malmø Arena ikke var blevet helt udsolgt, hvilket kom til at have indflydelse på stemningen – det vender jeg tilbage til.

In Flames entrerede scenen og blev mødt med et jubelbrøl. Scenebaggrunden var blevet forvandlet til en enorm lysvæg, der under hele koncerten skulle vise sig at have en fed effekt på showet. Publikum råbte i kor ”Anders, Anders, Anders”, hvorefter forsanger Anders Fridén smilende præsenterede bandet: ”Vi er In Flames – eller Anders and the Flames, som I måske ville kalde os”. En hyggelig start som sekundet efter blev afløst af In Flames’ velkendte tonstunge og altid melodiske metal.

Blandt åbningsnumrene var specielt ”Cloud Connected” og ”Pinball Map” med til at bevirke, at stemningen lå på kogepunktet under koncertens begyndelse. På gulvet var publikum både med på sang og hop/dans og selv på tribunerne stod de fleste op med armene i vejret. Det var en start over al forventning, men også en stemning som In Flames ikke kunne fastholde under hele koncerten.

De nyere og knap så bidske numre fra det seneste album Sense of Purpose holdt ikke salen fast i det greb, som In Flames ellers lod til at kunne holde, som det passede dem. Deres enorme og meget stærke bagkatalog byder på perler, som formentlig kunne have væltet Malmø Arena i aften. Det beviste numre som ”Trigger”, ”Leeches” og især ”Only for the Weak”, som fik hele salen til at hoppe i takt. Også da In Flames lukkede koncerten med en stærk tretrinsraket eksploderede Malmø Arena.

Eksplosion var der også i mere end én forstand, for In Flames havde medbragt et større pyro-show på scenen i aften, og der blev ikke sparet på det. Ild, ”hits” og et i øvrigt utroligt tight og både teknisk og lydmæssigt perfekt show hev koncerten op til en mere end hæderlig præstation fra In Flames. Ærgerligt var det bare, at enkelte numre ikke virkede oplagte og velvalgte, samt at Malmø Arena ikke var fyldt til bristepunktet, hvilket kunne have kompenseret for de dyk, der trods alt var under koncerten.

Setliste:

Cloud Connected
Embody The Invisible
Pinball Map
Delight And Angers
Disconnected
The Chosen Pessimist
Trigger
The Hive
Only For The Weak
Artifacts Of The Black Rain
March To The Shore
Come Clarity
Leeches
Alias
The Mirror’s Truth
The Quiet Place
Take This Life
My Sweet Shadow

Written By
More from Lars Asmussen
Jonas Alaska: If Only As A Ghost
Jonas Alaska er blevet kaldt Norges Bob Dylan. Den 25-årige nordmand har...
Read More
0 replies on “14.12.09 – In Flames – Malmø Arena”