Diverse kunstnere: Nadia – Støt Danner

Der går halvandet halvsløjt nummer for hver enkelt lækkerbidsken, og derfor synes helhedsindtrykket af Nadia Støt Danner at være lidt for spraglet og broget til, at man skal købe albummet for den musikalske kompletheds skyld.

cover-diversekunstnere-nadia-stoetdaner-2009-300x300

Spraglet støtte-compilation

14 kvindelige musikere er gået sammen i et støtteprojekt for voldsramte kvinder. Overskuet går til krisecenterarbejde, så den del af projektet er på alle tænkelige måder aldeles sympatisk. Genremæssigt befinder albummet sig i den elektronisk funderede popmusik, omend teknologi-procenten varierer mellem de rolige, drømmende og stemningsfulde numre.

Det åbner fortrinligt med Liv & Jenno’s ”Chi”, der kunne kaldes electro-tango. Størstedelen af nummeret er easy-listening-præget electro-pop, men et hygsomt tango-klaver runder af og giver en fin smag i munden, inden Hannah Schneider tager over på den storladne ”The Best Kept Secret Of This Room”, der på visse punkter minder om belgiske Hooverphonic i slut-90’erne.

Herefter følger et par numre, der ikke rigtig gør indtryk, men den hidtil ukendte Coco Moon vækker igen lyttelysten med den højtsvævende og særprægede ”DDR”, inden RebekkaMaria i vanlig excentrisk stil imponerer på ”Robin Parts”, hvor electro-poppen suppleres med et forrygende jazzet piano-mellemspil og en stærkt iørefaldende melodiramme.

Callmekat leverer en slowmotion-downtempo udgave af The Cure-klassikeren ”Love Cats”, og det slipper hun faktisk ganske overbevisende fra. Aura topper nærværet og intimiteten med den lille akustiske godbid ”Are You For Sale”, mens Maria Timm leverer lidt af den kant og vildskab, som albummet ellers ikke ligefrem flyder over med.

Desværre går der halvandet halvsløjt nummer for hver enkelt lækkerbidsken, og derfor synes helhedsindtrykket af Nadia Støt Danner at være lidt for spraglet og broget til, at man skal købe albummet for den musikalske kompletheds skyld. Men når formålet er nobelt og velgørende, så kan man nøjes med under halvdelen over midten, og Callmekat, Rebekkamaria og Hannah Schneider er mere eller mindre pengene værd i sig selv. Så hvorfor ikke benytte sig af lejligheden til at lade spareskillingerne gå til et godt formål – og ovenikøbet selv få noget ud af det.

Written By
More from Morten Wamsler
Rufus Spencer: Sit Down By The Fire EP
Rufus Ethan Spencer er blot 19 år og omdrejningspunkt i bandet, der...
Read More
0 replies on “Diverse kunstnere: Nadia – Støt Danner”