Laura Veirs: July Flames

Det er atypisk at skrive et primært afdæmpet, følsomt og nedbarberet album ud fra positive og varme tanker. Men det lykkes fantastisk for Laura Veirs, der med July Flames begår et stærkt singer/songwriter-album.

cover-lauraveirs-julyflames-2010-300x300

Intelligent, imødekommende og intenst

Laura Veirs er klar med sit syvende album. Et egentligt gennembrud herhjemme i Danmark venter endnu, men i hjemlandet USA er hun et ikke helt ukendt navn. Således er det også et både voksent, intelligent og modent udtryk, hun bringer med sig på July Flames, omend der stadig er en ungdommelig charme og en lyst til at eksperimentere med udtrykket.

Man kunne referere til Joanne Newsom på ”I Can See Your Tracks”, mens ”Sun Is King” nærmer sig en traditionel countryballade. Titelnummeret ”July Flames” eksploderer i et stort og atypisk kor mod slutningen, mens der fra starten er skåret helt ind til det inderste på ”Where Are You Driving”, der åbner med fingerspillet guitar – men som siden tilsættes både elektriske guitarer og strygere, der bærer sangen med den fornemme melodi frem til at være et af albummet absolutte højdepunkter.

”Life Is Good Blues” signalerer tydeligt, at albummet handler om positivisme, sommer, varme og tryghed. Men med disse emner i spil, er det naturligt at modsætningerne sættes i perspektiv. Og det er albummets klare styrke, at der under den behagelige overflade findes det ekstra element, der får lytteren til at tage stilling til pænhedens anden side, inden man med endnu større fornøjelse kan lade sig rive med af det rare.

”Silo Song” er atter grundlagt på det, som Laura Veirs selv beskriver som en ”crappy nylon-string guitar”, mens ”Little Deschutes” er en smuk, yndefuld og medrivende klaverakkompagneret ballade. På ”Summer Is The Champion” er Laura Veirs tilbage i det udadvendte udtryk med hit- og gennembrudspotentiale, mens der er masser af interessante melodiske krumspring i”Wide-Eyes Legless”.

Laura Veirs er ikke nogen fantastisk sangerinde, men hun formår at skabe en helhed, hvor hun og hendes sange går i et. Hun formår at blive vedkommende på den storytelling-agtige måde, og man fornemmer hele vejen igennem, at Laura Veirs lykkes med at skabe et venskabeligt og fortroligt bånd til sin lytter. Som sangeren Jim James fra My Morning Jacket (som også medvirker på flere af albummets numre), så er Veirs som en bi, der summer omkring øret for til sidst at lave honning.

Det er atypisk at skrive et primært afdæmpet, følsomt og nedbarberet album ud fra positive og varme tanker. Men det lykkes fantastisk for Laura Veirs, der med July Flames begår et stærkt singer/songwriter-album, hvor der både er plads til det gode og det modsatte, det varme og det modsatte. Der er dybde og varme, der er masser af personlighed, smukke, fine og medrivende melodier, overraskende arrangementer og overrumplende kompositioner. Alt i alt er July Flames et smalt men forrygende album for alle med hang til singer/songwriter-folkpop med et twist.

Written By
More from Morten Wamsler
Jens Henrik Horslund: Iskold Vinter
Sangskrivningsmæssigt går man aldrig galt i byen med Jens Henrik Horslund, men...
Read More
0 replies on “Laura Veirs: July Flames”