Sophie Woods: Betweenyouandme

Sophie Woods placerer sig et sted mellem det lettilgængelige poppede og det kantede, bluesede og soulede. Man kunne sammenligne med en blød og imødekommende udgave af Kira And The Kindred Spirits. Allerbedst er Sophie Woods, når hun lader musikken være beskidt og fuld af nerve.

cover-sophiewoods-betweenyouandme-2009-300x300

Kant, sjæl og fine melodier

Den danske sangerinde Sophie Woods er ikke nykommer i musikbranchen, selvom hun debuterer med Betweenyouandme. Hidtil har hun dog opholdt sig mest på den anden side af bordet på pladeselskaber og som manager, men nu springer hun ud som ganske habil solist omgivet af en lang række etablerede og dygtige mennesker.

Det medvirker til en solid og iøjnefaldende produktion, hvor Sophie Woods placerer sig et sted mellem det lettilgængelige poppede og det kantede, bluesede og soulede. Man kunne sammenligne med en blød og imødekommende udgave af Kira And The Kindred Spirits.

Allerbedst er Sophie Woods, når hun lader musikken være beskidt og fuld af nerve. Som på åbneren ”Maybe It’s Time” med den hidsigste mundharmonika, der også er med til at give ”Around” en sjælden tiltrækningskraft sammen med masser af kant. Melodisk og arrangementsmæssigt er netop den bluesede og kantede ”Around” albummets klareste højdepunkt.

Generelt har alle numrene afsæt i roots-musikken, men med varierende styrke. ”Tonight” er lidt lettere pop, mens den langsommelige ”Tennessee” ikke helt når den nerve og det nærvær, der havde ført potentialet hele vejen til døren.

Til gengæld får Sophie Woods på albummets titelnummer vist, at hendes stemme også til fulde bærer det mere storladne og højtsvævende, mens klaverballaden ”Josephine” også tåler en anbefaling med på vejen.

Generelt debuterer Sophie Woods i relativt sikker stil, og hun formår både at give nærvær og intimitet, men i særdeleshed imponerer hun, når hun giver slip på det mere kantede udtryk. Ikke alle albummets numre holder samme niveau som de bedste, men der er rigtig meget godt at bygge videre på fra en ny kant af den danske pop/rock-scene.

Written By
More from Morten Wamsler
Alphabeat: Alphabeat
Musik til fest, men ikke til hverdag Det tidligere Sodastar er klar...
Read More
0 replies on “Sophie Woods: Betweenyouandme”