Anna Rosenkilde: Under The Skin Of A Skeleton Zebra

På Anna Rosenkildes første EP fremstår hun som en talentfuld sangerinde, der skal smide ydmygheden og pænheden og træde en tand mere i karakter. For alle elementer er tilstede for, at dette kan blive rigtig godt. Og det bliver det, ligeså snart Anna Rosenkilde bliver lidt mere bidsk og smider ydmygheden.

cover-annarosenkilde-undertheskinofaskeletonzebra-2010-300x3001

Tori Amos’ danske niece ?

Den danske sangerinde Anna Rosenkilde debuterer med en EP med fem numre, der viser tydelig og klar inspiration fra Tori Amos, men som i enkelte momenter også tager afstikkere mod et mere råt og rocket udtryk.

Men det er inspirationerne fra Amos, der stjæler billedet fra første sekund. Både vokal og ikke mindst klaverspillet, der er det altoverskyggende akkompagnement, minder temmelig meget om den rødhårede amerikaner, men Anna Rosenkilde er ikke blot en kopi.

I sine numre viser hun ofte en stærk tilstedeværelse og et fint talent i sangskrivningen. Vokalen er tit ganske udtryksfuld, og Anna Rosenkilde rammer også et pænt tekstmæssigt niveau. Alligevel sidder man med fornemmelsen af, at der lige mangler det allersidste twist, for at succesen for alvor er hjemme.

Rosenkilde kan virke en tand for ydmyg, og måtte egentlig godt tage endnu mere ejerskab over sine sange. Åbneren “Fix On My Spring Day”trænger stærkt igennem med sin fine melodi, mens to’eren ”Civil War” har en fin overflade, men knap så stærk gennemslagskraft.

”Snow Angel” følger op på stilen fra de to første numre, mens”Not Nothing” er lidt mere afdæmpet i sit udtryk. Melodien er mere kringlet, og der er tilsat strygere under vokalen. Sammen med den lidt indesluttede melodi medvirker det måske til, at Anna Rosenkilde gemmer sig lidt for meget og ikke trænger helt igennem, selvom nummeret er det kunstnerisk stærkeste.

Afslutningsnummeret ”Story” runder fornemt af med en stærk melodi, et glimrende udtryk og en flot udvikling fra pænhed til et råt og vredt rock-udtryk.

På den måde runder Anna Rosenkilde af med EP’ens bedste nummer, og når man føler, at der virkelig er ved at være hul igennem til de talentfulde og velskrevne sange, så er det hele slut. Dermed ender indtrykket med at give mod på mere, men også med at vise Anna Rosenkilde som en talentfuld sangerinde, der skal smide ydmygheden og pænheden og træde en tand mere i karakter. For alle elementer er tilstede for, at dette kan blive rigtig godt. Og det bliver det, ligeså snart Anna Rosenkilde bliver lidt mere bidsk og smider ydmygheden.

Written By
More from Morten Wamsler
Guillemots: Walk The River
I bund og grund er Guillemots stadionrock og storladne ballader ikke så...
Read More
0 replies on “Anna Rosenkilde: Under The Skin Of A Skeleton Zebra”