Rita Redshoes: Golden Era

Det er et dygtigt og langtidsholdbart album, som portugisiske Rita Redshoes debuterer med. Det har allerede et par år på bagen og har blot udvidet sit eget og Rita Redshoes popularitets-territorie langsomt men sikkert. For der er masser af kvalitet, variation og dybde på debutalbummet, der kvalitativt hører hjemme blandt årets pæne overraskelser.

cover-ritaredshoes-goldenera-2010-300x300

Portugisisk pop med dybde og kant

Musikalske succeser for Portugal er sjældent at opleve. Men med Rita Redshoes har det sydeuropæiske land fået en sangerinde, der har potentiale til at snige sig ind på den del af den europæiske popscene, der ligger lige midt mellem den kommercielle status og den mere kunstnerisk bevidste målgruppe.

På albummet Golden Era får lytteren allerede på de tre første numre et godt indblik i spændvidden i Rita Redshoes’ univers, hvor det både bliver til den mere tilgængelige side af sangerinden, men også den mere tænksomme og melankolske tone slås an på ”Choose Love”, der på mange måder kan minde en del om det bedste fra Regina Spektor. Og de britiske popaner understreges senere på ”Once I Found You”, der i sin indledning kan virke som samme skarpe vokaltone som hos Kate Nash, omend Rita Redshoes returnerer til den blødere og blidere tone i omkvædet.

Men hvad der er mest interessant ved Rita Redshoes er de evindelige totaldrejninger, hun genremæssigt præsterer, for på ”Oh My Mr. Blue” er den velkendte vesterlandske tilgang til melankolsk pop med kant og dybde, udskiftet med et eksotisk og temperamentsfuldt præg, der både indebærer noget særegent portugisisk og en lettere jazzet tone. ”Dream On” har en keltisk folkemusikinspiration i sin melodi, der kan lede tankerne hen på flere irske sangerinder som Sinead Lohan, Enya m.fl., omend produktionen her er levende og usyntetisk.

Den valsende ”Your Waltz” er med til at forstærke billedet af en popsangerinde med internationalt snit og britisk præg og vokalmæssigt er Rita Redshoes dygtig til at spænde over hele spektret, og hun formår at placere sig som solidt omdrejningspunkt på albummet.

Det er et dygtigt og langtidsholdbart album, som Rita Redshoes debuterer med. Det har allerede et par år på bagen og har blot udvidet sit eget og Rita Redshoes popularitets-territorie langsomt men sikkert. Nu er Danmark kommet for tur, og hvis det lykkes den portugisiske sangerinde at slippe igennem nåleøjerne i de danske medier, til trods for at udkomme gennem en af de mindre distributionskanaler, så kan Rita Redshoes faktisk sagtens overrumple det danske poppublikum også. For der er masser af kvalitet, variation og dybde på debutalbummet, der kvalitativt hører hjemme blandt årets pæne overraskelser.

Written By
More from Morten Wamsler
Freddy And The Phantoms: Leaving The Landscape
Et festligt, varieret og kompetent album, uden at det rykker ved de...
Read More
0 replies on “Rita Redshoes: Golden Era”