03.07.10 – The Asteroids Galaxy Tour – Odeon, Roskilde Festival

Det har længe kørt for The Asteroids Galaxy Tour i udlandet, og det er på tide, at vi herhjemme får glæde af dem, hvilket vi i den grad gjorde lørdag i Roskilde. Det var groovy og funky, og selv om der ikke er den store dybde i teksterne, og det mere handler om fest og farver, så leveres det af en flok kompetente musikere med et potentiale.
The Asteroids Galaxy Tour på Roskilde Festival 2010 (Foto: Claus Michaelsen)

De danske galaxe-groovere vendte hjem

Den groovy danske danseduo The Asteroids Galaxy Tour (AGT) består af sangerinden Mette Lindberg og den musikalske altmuligmand Lars Iversen. Duoen måtte en tur ud af landet for at kickstarte deres karriere, og det førte til, at hittet ”Around the Bend” blev brugt i en Apple-reklame i USA samt en aftale med Tim Clarcke og IE Records fra England. AGT er dermed nået langt, inden vi herhjemme overhovedet har fået glæden af dem, men på det seneste har de gæstet flere spillesteder i landet, og i dag var turen kommet til Odeon på årets Roskilde Festival.

Med på scenen havde AGT flere musikere, og især blæsersektionen var vigtig i forhold til gruppens festmusik. Deres skæve blanding af elektro, pop og soul blev leveret med en stor lyd, og især Mette Lindberg formåede at komme ud over scenekanten og vække publikum. Hun var på samme tid den søde nymfe og den farlige vildkat, der via både udstråling, sprød sexet vokal og små skrig skabte liv på scenen.

Det var selvfølgelig debutalbummet Fruit, der dominerede koncerten. Heldigvis er det et stærkt og festligt album, og live blev numrene vækket endnu mere til live. På hitpotentialer som ”Around the Bend”, ”The Sun Aint Shining No More” og ”Push the Envelope” var der ikke de store overraskelser, men det fungerede, og selv langt udenfor teltet, hvor publikum stod mere spredt og nød både solskin, øl og musik, blev der danset og smilet stort. Mod afslutningen overraskede AGT mig på ”The Golden Age” med den sprøde og funky discobas, som gav nummeret en helt ny dimension.

Det har længe kørt for The Asteroids Galaxy Tour i udlandet, og det er på tide, at vi herhjemme får glæde af dem, hvilket vi i den grad gjorde lørdag i Roskilde. Det var groovy og funky, og selv om der ikke er den store dybde i teksterne, og det mere handler om fest og farver, så leveres det af en flok kompetente musikere med et potentiale, der lover godt for fremtiden.

[nggallery id=108]

Written By
More from Lars Asmussen
26.06.07 – Pearl Jam – Forum
Bølger af kærlighed mellem band og fans strømmede gennem Forum tirsdag aften...
Read More
0 replies on “03.07.10 – The Asteroids Galaxy Tour – Odeon, Roskilde Festival”