Amerikanske Jim White gæster CPH PIX i april

Den amerikanske singer-songwriter Jim White gæster filmfestivalen CPH PIX i april. Det kommer til at foregå den 26. april på Loppen hvor han giver koncert og fremviser sin instruktørdebut, den sort-hvide The Beautiful World fra 1994.

The Beautiful World, der varer en time, vises fra det originale 16mm print. Fiktionsfilmen er skudt i New Yorks lurvede baggårde og undergrund, og omhandler en hjemløs mand, der kommunikerer med en underskøn kvinde i Paris gennem længselsfulde breve. Han bilder hende ind, at han er ung og smuk, men det løgnagtige forhold bliver for alvor sat på en prøve, da hun beslutter sig for at besøge ham.

Efter filmen indtager Jim White scenen med sin guitar og formentligt lommerne fulde af gode historier og anekdoter om sangene og historier fra Whites brogede fortid i sydstaternes religiøse miljøer, i LA og New Yorks gader. Inden Jim White blev musiker nåede han at være fotomodel, professionel surfer og taxachauffør, så der skulle være basis for historier, der stikker i mange forskellige retninger.

Jim White har i tidens løb indspillet med kunstnere som Cat Power, Bill Frisell, 16 Horsepower og Aimee Mann, der synger med på nedenstående nummer. Desværre er det ikke lykkedes Jim White at slå igennem i Danmark, men er man til ærkeamerikansk singer-songwriter/americana, så skal man ikke snyde sig for at lægge vejen forbi Loppen d. 26. april.

Dørene åbner kl. 20 og billetterne koster 110 kr + gebyr og kan købes her.

More from Carsten Fjølner
15.11.05 – Antony & The Johnsons – Store Vega
Mangler lige det sidste til at spille Store Vega op. Det var...
Read More
0 replies on “Amerikanske Jim White gæster CPH PIX i april”