Does It Offend You, Yeah?: Don’t Say We Didn’t Warn You

Englænderne gør flere gange meget ud af at understrege, at de er vilde, og at de kommer i en slags musikalsk oprør. Det er en fin intention, men det er på deres anden plade så påtaget og forudsigeligt, at de bestemt ikke behøver at advare mig, og at de på ingen måde forarger mig.

Britiske kaospiloter på vildspor

Reading-gruppen Does It Offend You, Yeah? (DIOYY) debuterede i 2008, hvilket blev mødt meget blandet. Deres kaotiske sammenstød mellem electro og rock delte vandene, og gik fra at blive kaldt rodet det ene sted til at være originalt og energisk et andet sted. Opfølgeren Don’t Say We Didn’t Warn You er nu ude, og bandets navn og albumtitlen lyver ikke. De vil stadig gerne tage os med storm og måske endda forarge os lidt.

Åbneren ”We Are the Dead” er et eksempel på de numre, hvor der ikke er lagt stor vægt på vokalen og teksten. På disse numre handler det for DIOYY mere om at lange statements over disken. På ”Wondering” bruges flg. sample fra filmen Beyond the Mat: ”We’re too extreme / We’re too wild / We’re too out of control / Fuck you you’re wrong / Fuck you we’re right”. Således gør englænderne flere gange meget ud af at understrege, at de er vilde, og at de kommer i en slags musikalsk oprør. Det er en fin intention, men det er på deres anden plade så påtaget og forudsigeligt, at de bestemt ikke behøver at advare mig, og at de på ingen måde forarger mig.

Ovenstående er synd, da DIOYY rent musikalsk er modige, når de leverer en lyd, der nærmest kunne lyde som Prodigy, der møder Muse. De rammer dog deres egen lyd og nærmest deres helt egen kaotiske genre, hvor keyboards og synthesizers møder guitaren i et hæsblæsende tempo. De krydrer det med både gæste-rap, samples og kor-sekvenser, og med de evner er det synd, at de ikke formår at drive det videre. Det hele ender i et kaotisk rod, hvor der ikke synes at være en rød tråd, og hvor DIOYY har alt for travlt med at proppe for mange af deres kreative ideer ind på pladen. Does It Offend You, Yeah? har været et spændende bekendtskab i denne omgang, men de bør få ryddet op i deres kaos, inden vi mødes igen

Written By
More from Lars Asmussen
13.09.11 – Keith (Mina) Caputo – The Rock, København
Stemningen var god under aftenens koncert med Keith Mina Caputo (bemærk det...
Read More
0 replies on “Does It Offend You, Yeah?: Don’t Say We Didn’t Warn You”