Lyt til nyt fra Will Hoge

Foto: Andrew Southam

Nashvilles egen singer/songwriter Will Hoge er på vej med sit syvende album, der meget passende bærer titlen Number Seven. Albummet udkommer på Ryko den 27. september, men allerede nu kan man høre første single ”When I Get My Wings”.

Will Hoge – “When I Get My Wings” by RykoDisc

Om sangen fortæller Will Hoge:

The song was inspired by a story I read in the Tennessean obituaries about a lady who had passed away and left her husband behind. They were married for like 60 years or something. I just started thinking about what the husband must have gone through, trying to make sense of living life without her.

The original version was a bluegrass song that came together in probably an hour or so. The story and lyrics remained the same, but the final version was re-written and re-recorded the final day of tracking. So, in some ways I guess it took an hour to start and a year to finish.

Det seneste album Will Hoge udgav var The Wreckage (2009), der blev indspillet omkring hans næsten fatale uheld i 2008, hvor han blev kørt ned af en bil på sin scooter på vej hjem fra studiet.

More from Carsten Fjølner
0 replies on “Lyt til nyt fra Will Hoge”