Marie Key: I byen igen

Sammen med Martin Sommer fra Stoffer & Maskinen har Marie Key skabt et rigtig flot dansksproget popalbum. Marie Key er gået solo og stilen er noget anderledes end hvad man ellers har hørt fra den front.


Marie Key i nye klæder

Marie Key Band er blevet til Marie Key, og selvom ændringen af navnet ikke er stort, så er Marie Key solo ganske anderledes. Musikken er båret frem af behagelig elektronik, der passer fint sammen med Marie Keys markante vokal, hvorfra der kommer flere kærlighedssange end tidligere. Blandt de bedste af disse er ”Man må ikke lege med folk”, der med sin melodiske fremdrift og lettere desperate lyrik ville passe godt som sidste nummer inden man tager hjem byen. Alene eller sammen. Nummeret omkranses af den melankolske kærlighedssang ”Tabt mit hjerte” og ”Er du okay”, hvor den dansable musik og den bedrøvede tekst og vokal på forunderlig vis matcher hinanden ret godt.

På ”Partners In Crime” tages livet som musiker op i en ikke særligt opmuntrende tekst. Sangen er en af albummets mindre gode, da musikken for en gang skyld virker noget triviel. Til gengæld gør Baals Bjørn Fjæstad det rigtigt godt som Marie Keys duetpartner. Politisk bliver det på den knitrende ”Hvorfor male dagen mørk”, der tager sit udgangspunkt i hele debatten omkring regeringens og Dansk Folkepartis genindførsel af grænsekontrollen. Ifølge pressemeddelelsen kom nummeret først med på pladen i sidste øjeblik, og jeg havde egentligt godt kunnet undvære det, da det virker underligt stillestående i forhold til resten af albummet.

Albummet åbner flot med ”Mere snak – mindre musik”, der har en glad og spraglet melodi og en tekst om at savne et fællesskab. Marie Key har aldrig sunget bedre, og nummeret ligger godt placeret som sang nummer et, så folk, der ikke tidligere har lyttet til Marie Key ikke afviser hendes nye album inden det rigtigt er kommet i gang. ”Mere snak – mindre musik” følges op af ”Se nu herhen” og ”Vi to”. Førstnævnte er et flot popnummer, der vil fungere godt som singleudspil, og ”Vi to” har en nærmest meditativ stemning over sig.

Andreas Martin Sommer fra Stoffer & Maskinen har produceret I byen igen, og når hans produktion og Marie Keys tekster og vokal går op i en højere enhed, så er det virkelig godt. Det gør det ikke hele tiden, men mindre kan også gøre det, og I byen igen er et flot dansksproget album.

More from Carsten Fjølner
Muse helt klar med deres femte album
Sammen med producer Mike Stent (U2. Oasis, Depeche Mode) har Muse netop...
Read More
0 replies on “Marie Key: I byen igen”