The First Waltz: Confrontations

The First Waltz markerer sig som et velspillende, velproduceret, vellydende og velskrivende rockband på denne EP, der stort set rammer plet, hvis sigtet har været den brede middelvej. Jeg savner lidt udfordringer og afvigelser fra den sikre og lige vej – men fundamentet og basen for at stikke af fra gennemsnittet er solid og lovende.

Lige ud ad rock-landevejen

Der er ikke så meget hokus-pokus i den første EP fra danske The First Waltz. Der er tale om god gedigen guitarrock med iørefaldende melodier og sing-along potentiale. Sangene er godt skrevet, produktion har energi og fremtrædende guitarflader og lyder ellers ganske pæn og fortrinlig, og der er både en trist og en mere rå side af vokalen, der leveres uden de helt store dikkedarer.

Dermed ligger det også lidt i kortene, at The First Waltz mangler det, der gør dem til noget særligt. For teknisk og sangskrivningsmæssigt er de absolut i en høj klasse, men det er svært at finde det punkt, hvor The First Waltz skiller sig ud fra den store mængde af håbefulde guitarrockbands. Nuvel, man kan altid hævde, at sangene sælger sig selv i deres fineste og reneste form som den ultrafængende ”Sail Me Around” og EP’ens mest energiske ”Things That Are Not True”, der stadig tør være baseret på let tilgængelige guitarstumper og en popfin melodilinje.

The First Waltz markerer sig som et velspillende, velproduceret, vellydende og velskrivende rockband på denne EP, der stort set rammer plet, hvis sigtet har været den brede middelvej. Jeg savner lidt udfordringer og afvigelser fra den sikre og lige vej – men fundamentet og basen for at stikke af fra gennemsnittet er solid og lovende.

Written By
More from Morten Wamsler
Alessi’s Ark: Time Travel
Alessi's Ark har præsteret et album, der lægger sig flot i tråd...
Read More
0 replies on “The First Waltz: Confrontations”