Perfume Genius: Put Your Back N 2 It

Det er simple midler, der er i brug hos Perfume Genius. Det er klaver og vokal og ikke meget andet. Men når man hedder Mike Hadreas, så er det alt man behøver, og med sit andet album beviser han, at han er meget mere end en døgnflue.

Mere tristesse fra Perfume Genius

Bag Perfume Genius gemmer der sig en 28-årig homoseksuel mand fra Seattle ved navn Mike Hadreas. Han udgav sit debutalbum, Learning, i 2010. Albummet var blevet til i en tid, hvor han efter en turbulent tid havde søgt eksil hos sin mor. Det kom der et personligt album ud. Et album, hvor Hadreas udstillede sig selv og sin smerte på en måde så det ikke kunne undgås, at man som lytter følte med ham. Anderledes er det på Perfume Genius’ andet album. Det er stadig følsomt, men i stedet for et søge indad kigger Hadreas nu på livet omkring ham.

Albummet indledes med en udånding på nummeret ”Awol Marine”. Som for at indikere, at nu kommer der en tilståelse af en art. Derefter slås tonerne an på klaveret og Hadreas synger med samme drømmende lyd som det var tilfældet på debuten. Udover at der nu synges mere selvsikkert og at lyden ikke længere er helt så skrabet, så ligger Put Your Back N 2 It i naturlig forlængelse af debuten.

Blandt albummets rigtig gode sange er ”No Tear”, der ligeså godt kunne have været skrevet og sunget af Antony Hegarty, og ”Dark Parts”, der er en Sufjan Stevens-lignende hymne. Og så er der den smukke ”Hood”, der handler om, at man nok ville blive forladt, hvis den man var sammen med virkelig kendte én. Nummeret varer kun to minutter og det er for kort, og når albummets tolv sange blot strækker sig over en halv times tid, så er det selvsagt et problem ved flere af numrene.

Det er simple midler, der er i brug hos Perfume Genius. Det er klaver og vokal og ikke meget andet. Men når man hedder Mike Hadreas, så er det alt man behøver, og med sit andet album beviser han, at han er meget mere end en døgnflue.

More from Carsten Fjølner
Sufjan Stevens genudgiver gammelt album
Det lader til at færdiggørelsen af det der 50 staters projekt ikke...
Read More
0 replies on “Perfume Genius: Put Your Back N 2 It”