Nive Nielsen & the Deer Children: Nive Sings

Generelt er "Nive Sings" et glimrende album, der med sine skæve modsætninger og livlige instrumenteringer får en samling sange, der varierer en del i niveau, til at fremstå som en solid helhed – og som gør Nive Nielsen til en sjælden grønlandsk sangerinde, der formår at holde fast i sin hjemstavn selvom hun har sit fokus solidt rettet mod den amerikanske scene.

Grønlandsk americana med spændende modsætninger

Det er sjældent, at vi hører udgivelser fra Grønland, der for alvor tåler opmærksomhed. Men når Nive Nielsen formår at kombinere det regionale særpræg med en international lyd og formår at synge stemningsfuld og støvet americana med grønlandsk tekst og jazzede og swingende blæserarrangementer, så er det vanskeligt at undlade at blive revet med.

John Parish er blandt samarbejdspartnerne på dette album, og tonen er klart rettet mod det nordamerikanske kontinent, selvom Nive Nielsen på enkelte af albummets numre synger på sit modersmål. En af disse, ”Aqqusernit” står for mig som albummets store højdepunkt – ikke mindst når blæsersektionen mod slutningen sætter ind – og understreger de variationer og modsætninger, der giver albummet en gnist, der er relativt sjælden.

”Pirate Song” er ligeledes blandt favoritterne, ligesom banjoerne er stærkt medvirkende til at skubbe den raslende og skramlende ”Dear Leopold” fornuftigt ud over rampen. ”My Coffee Boy” er en charmerende og relativt ufarlig sødmefuld sang, der også viser, at Nive Nielsen formår at skrive gode sange i denne kategori.

Det er desværre ikke hele albummet, der lykkes lige godt. Der er sange, der bliver for stillestående, og hvor Nive Nielsen ikke trænger helt stærkt nok igennem til at give numrene liv, hvis melodierne og arrangementerne ikke lykkes til fulde.

Generelt er Nive Sings dog et glimrende album, der med sine skæve modsætninger og livlige instrumenteringer får en samling sange, der varierer en del i niveau, til at fremstå som en solid helhed – og som gør Nive Nielsen til en sjælden grønlandsk sangerinde, der formår at holde fast i sin hjemstavn selvom hun har sit fokus solidt rettet mod den amerikanske scene.

Written By
More from Morten Wamsler
Johnny Madsen: Le New York
Johnny Madsen leverer endnu et album, der med garanti falder i god...
Read More
0 replies on “Nive Nielsen & the Deer Children: Nive Sings”