06.07.12 – Gossip – Orange Scene, Roskilde Festival

Gossips Beth Ditto skal man altid glæde sig til at opleve. Som altid var hendes humør højt i Roskilde, og som altid trodsede hun sin fysiske voluminøse fremtoning, og havde iført sig en stram sort kjole og bare tæer. Dejligt at hun trodser irriterende mode- og skønhedsidealer, for Beth Ditto er lækker i udstråling, attitude og humør på en scene.

Prinsessen af poppet partypunk gav alt hvad hun kunne men manglede folkets opbakning

Den amerikanske indie-rock-punk-dance-pop gruppe Gossip er glam og glimmer. De er punk og pink. De er disco og dildo. Trioen har mange sider, og de er gode til at udtrykke dem – musikalsk og af Beth Ditto også verbalt. De har udviklet sig fra et punket udtryk i starten af karrieren til i dag at have en mere festlig tilgang til musikken, som har fået de fleste fans af gruppen til at søge til dansegulvet under gruppens musik. Derudover har gruppens fanskare vokset sig stor, hvilket var grunden til at de fredag stod på Orange Scene på årets Roskilde Festival.

Forsanger Beth Ditto skal man altid glæde sig til at opleve. Som altid var hendes humør højt i Roskilde, og som altid trodsede hun sin fysiske voluminøse fremtoning, og havde iført sig en stram sort kjole og bare tæer. Dejligt at hun trodser irriterende mode- og skønhedsidealer, for Beth Ditto er lækker i udstråling, attitude og humør på en scene. Hvor hendes band langt hen i koncerten i dag var lidt for anonyme, var Beth Ditto flyvende på scenen. Hun var ivrigt snakkende til både publikum og band, og da hun bad publikum råbe til hende, hvordan man siger ”cheers” på dansk, hørte hun det som DOH. Så DOH var hvad hun sagde, hver gang hun hævede glasset – og det gjorde hun en del gange.

Trioen havde supplerende musikere med sig på scenen, så de i alt var fem. Det gav god plads til den ”danselyd”, som Gossip efterhånden også har tilegnet sig, og det betød, at musikken på ingen måde skuffede i forhold til albumversionerne. Festen startede straks, da de åbnede med den populære ”Love Long Distance”. Undervejs var der dog flere numre, der ikke kunne opretholde den gode stemning. Ud over en fanskare lige foran scenen, kunne publikum ikke holde begejstringen oppe. Musikalsk var der kedelige momenter her og der, og det kunne Beth Ditto trods alt ikke redde blot ved sit humør og sine selvironiske kommentarer. Heldigvis sluttede showet med en brag. Da hittet ”Heavy Cross” blev skudt af, blev plænen foran Orange Scene ramt, og der blev danset, skålet og sunget med.

Beth Ditto havde en fest på scenen, og det havde den forreste del af publikum også. Bandet derimod levede sig først mod slutningen ind i løjerne, og den bageste del af publikum blev aldrig fanget. Min konklusion heraf er, at bookingen af Gossip til Orange Scene var en fejl. En mindre (stadig stor) scene uden åben plæne, havde gjort showet mere kompakt og intenst, og det var også hvad Beth Ditto i dag fortjente for sine udskejelser på scenen. Hun havde en fest, musikken var festlig, og nogle tusinde tilskuere var meget klar til festen. Men der var også skuffende elementer, og det var….skuffende.

Written By
More from Lars Asmussen
CODY: Fractures
På trods af deres bebudelse af brud, er CODY let genkendelige på...
Read More
0 replies on “06.07.12 – Gossip – Orange Scene, Roskilde Festival”