Forcentury: Revelant

Forcentury er ikke et dårligt band, men fordi deres sange for mestendels er hurtigt glemt og ikke rigtig kommer ind under huden på lytteren, kan de med Revelant ikke nå meget ud over en middelkarakter.

cover-Forcentury-Revelant-2013-300x300

Stor stemme, middelmådige melodier

Danske Forcentury har åbenbart forsøgt at lave en form for ordspil med deres navn ved at trække de engelske ord for henholdsvis styrke og århundrede sammen. Det er dog ikke et specielt opfindsomt og denne mangel på kreativitet går igen i de fleste numre på Revelant.

Der er egentlig ikke noget galt med udførelsen af musikken, for man fornemmer hurtigt at alle i bandet, især guitarister og frontmand, ved hvad de laver. Forcentury spiller vel det, man kan kalde en blanding af heavymetal og powermetal, da de både gør brug af de hårde guitarriffs, men også har nogle meget storladne omkvæd, som nogle steder bliver suppleret af operavokal, bl.a. på åbningsnummeret ”Seal of the Sinner”. Dog havde sangen haft det bedre uden operaen, der kommer meget brat og nærmest klodset ind i lydbilledet og kommer til at fremstå ufrivilligt komisk. Nummeret er ellers udmærket, selvom det visse steder har lidt for meget Iron Maiden- inspiration over sig. Denne tendens høres også på ”The Shroud”, som dog har skrællet noget af det overdrevent pompøse af og derfor har en federe lyd overordnet.

På alle numrene er det tydeligt at forsanger John Thunder er en dygtig sanger, der har stor stemmekraft bag de ord, han synger, men man kan godt savne lidt mere variation i hans måde at synge på, hvilket dog nok mere skyldes sangskrivningen end det skyldes hans evner. Sangene er nemlig meget ens. Det hele kører derudaf i med 80’er heavy energi og det kan da også være fedt, men Forcenturys melodier mangler noget arbejde for at man husker dem ud fra så meget andet i den genre.

Og hvad der endnu mere kræver en opstramning er teksterne, fx på det politiske nummer ”Repercussions of Terror”: ”You look at your TV/And lock up your door/ A world going crazy/ Like never before.” Der er simpelthen for mange banale rim og forudsigelige sætninger og det lægger man mærke til med en så tydelig vokal. Og det er endnu mere ærgerligt, når det er på albummets bedste nummer.

Forcentury er ikke et dårligt band, men fordi deres sange for mestendels er hurtigt glemt og ikke rigtig kommer ind under huden på lytteren, kan de med Revelant ikke nå meget ud over en middelkarakter.

Written By
More from BellBruun
Psy:code: Delusion
Psy:code har med Delusion udgivet et ganske godt debutalbum. Det tekniske niveau...
Read More
0 replies on “Forcentury: Revelant”