Melorman: Waves

Alt i alt er Waves en lidt fersk udgave af behagelig ambient med masser af vellyd og kvaliteter, men man sidder alligevel med en følelse af, at Haniotakis slipper lige lovlig let omkring det hele.

Digipak 4P 1CD

Græsk velvære under en fløjlsblød sol

Det er efterhånden ved at være en gammel nyhed, at vand, vind og sol byder på varm velvære for både krop og sjæl. Der er efterhånden også ved at være en del labtop-musikere, der eksekverer i genren ambient chill-out musik, der trækker på de varme elementer. Græske Antonis Haniotakis er en af dem, og han tegner stille fortællinger i strandsandet, mens sol og vand kæler for det blide udtryk på albummet Waves.

Coveret indfanger meget fint, hvad musikken også afspejler: en stille, solopfyldt havoverflade, med anelse af en tropisk sandstrand nederst i billedet. Når albummet også hedder Waves er der vist ingen tvivl om, hvad der er på færde i Haniotakis musikalske univers.

De ni numre slynger sig ind i hinanden med langsomme, dvælende stemninger af ro og velvære, og kun momentvist sniger der sig underliggende beats ind og forstyrrer freden. Alt i alt er Waves en lidt fersk udgave af behagelig ambient med masser af vellyd og kvaliteter, men man sidder alligevel med en følelse af, at Haniotakis slipper lige lovlig let omkring det hele.

Det er flot, lækkert produceret, og skal man score en sild, der tænder på zenbuddhistiske åndedrætsøvelser, er Waves det helt rigtige at sætte på. Har man derimod en puls inden for normalspektret, risikerer man nok at kede sig en anelse.

Written By
More from Carsten Meedom
Nr. 12 – Slayer: Reign In Blood
Vi kårer 80ernes 30 bedste albums. Slayer’s “Reign In Blood” ligger nr....
Read More
0 replies on “Melorman: Waves”