01.07.2016 – Mutoid Man – Pavillion, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Mutoid Man havde fået den svære opgave at følge op på mesteren Neil Youngs mastodont koncert på Orange Scene kort forinden. Det var svært at omstille sig, for det var vitterligt en helt anden skæg og ballade attitude, man blev mødt af hos den amerikanske trio lidt over midnat fredag.

Fjollet, men særdeles velspillet koncert fra tre tunge drenge

Mutoid Man havde fået den svære opgave at følge op på mesteren Neil Youngs mastodont koncert på Orange Scene kort forinden. Det var svært at omstille sig, for det var vitterligt en helt anden skæg og ballade attitude, man blev mødt af hos den amerikanske trio lidt over midnat fredag.

Noget nær en lille supergruppe er Mutoid Man, der udgøres af guitarist og sanger Stove Bredsky, bassist og vokal indpisker Ben Koller og trommetæsker Kurt Ballou fra Cave In, Converge og All Pigs Must Die. Alle tre seriøse foretagener, men i dette øje med er det noget af et musikalsk humør-frikvarter, de tre herrer udviser i Mutoid Man.

At man blev mødt af lige dele oldschool 80´er thrash, coverversioner af Prince´ “Purple Rain” og temaet fra Muppet Show, vidner vist også om et band, der ikke tager sig selv synderlig alvorligt.

Når man tillige bliver mødt af en bassist, der konstant giver en, en fuldfed fuckfinger efter strengt taget hvert nummer, bliver det en smule for fjollet og ubehjælpsomt umodent.

Synd for musikken fejlede ikke noget. Masser af tightness og tempofyldte thrashnumre kom som kanonader gennem den timelange koncert. De to herrer fes rundt på scenen med kæmpe smil på, der flækkede i grin hvert andet øjeblik. Når de skulle se onde ud, kunne de simpelthen ikke holde masken og man kom til at tænke på, om de mon havde set dybt i fjolletobakken, lige inden koncertstart.

17 numre afsluttende med den heftige “Gnarcissist” fik vi på rundt regnet 60 min. og så var den potte ude. Mere gad man egentlig heller ikke, men det de leverede fejlede nu ikke spor. Dygtige var de og spilleglæden nærmest eksploderede konstant, så det virkede som om de var gladere end vi publikummer. Ingen tvivl om, at de havde en kæmpefest på scenen denne nat, og langt hen ad vejen havde vi det samme.

Karakter 6

Karakter

6
More from Thomas Steen Jensen
Sigur Rós: Valtari
Måske minder Valtari mest om ( ), for den vælger det underspillede...
Read More
0 replies on “01.07.2016 – Mutoid Man – Pavillion, Roskilde Festival”