01.07.17 – Halsey – Arena, Roskilde Festival

Bas og bounce på Arena

Første række var spækket til bristepunktet med de yngre festivaldeltagere, der var spændte og totalt klare på en elektropop fest bestående af Halseys festhymner med bas, saft og kraft. Den petite sangerinde kom ind på Arena iklædt en Justin Bieber Purpose Tour sweatshirt, ballekorte cowboyshorts og sorte gummistøvler. Over hende var bandet placeret på et højt plateau dekoreret med farverige blomster. En romantisk æstetik, der kom til at stå i skarp kontrast til den visuelle video, der kørte i baggrunden med billeder af ild og glas, der smadredes. Alene på scenegulvet smed Halsey benzin på festgulvet med første sang ”Gasoline”, hvor hun satte ild under fodtøjet. Hun lagde hårdt fra start, og holdt et misundelsesværdigt, eksplosivt tempo i en koncert, der varede under en time. Undervejs var hun konstant i bevægelse og piskede frem og tilbage på Arenas scene som en gazelle jaget af en løve. Kun momentant stoppede hun op og lavede kropsvridende og twerkende dansebevægelser, mens hun svajede i squatposition.

Roskilde Festival var det afsluttende stop på hendes tour, og hun var med egne ord klar til at slutte sin turné med et brag af en fest, ligesom hun fortalte, at hun var beskidt og fuld som alle andre i mængden. Tro mod sine ord bragede en række af hendes bombastiske sange ud af højtalerne. Der blev booty bouncet til ”Now or Never”, og til en de mere kendte sange ”Castle” hoppede primært de unge piger op og ned, mens Halseys kraftfulde vokal kunne høres og mærkes helt udenfor teltet. Som festen tog til, gled skyerne fra hinanden og afslørede en perfekt blå sommerhimmel. Med solens ankomst overgav selv de mest genstridige festivalgæster sig til de fængende popmelodier. Endda i en sådan grad at både folk under Arenas teltdug og på plænerne udenfor havde hænderne oppe i luften og vinkede dem fra side til side under den luftige electroballade ”Haunting” fra Halseys debutalbum Badlands.

Halseys tekster emmer af indestængt vrede, og hendes vokal har en lidenskabelig overbevisning, der er umulig at ignorere. Det lød allerklarest under ”Bad at Love”, hvor det pumpende høje tempo kortvarigt blev tilsidesat til fordel for et langsommere beat, hvor Halsey inderligt og med fortrydelse i stemmen sang om en stribe forhold, som hun har ødelagt. Det blev dog den storladne ”Hurricane” der afsluttede det korte set. Under sangen blev der smidt store badebolde ud over scenekanten til de tilbedende fans, der havde sunget med på alle tekster og hoppet sig varme. En souvenir de kunne tage med hjem til minde om Halseys Roskilde debut og til minde om en fornøjelig sen eftermiddagsfest.

Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
28.06.07 – The Gossip – Lille Vega
The Gossip – Welcome to the Beth Ditto Show “ We started...
Read More
0 replies on “01.07.17 – Halsey – Arena, Roskilde Festival”