04.07.18 – Charlotte Gainsbourg – Avalon, Roskilde Festival

Foto
Der var stjernestøv og sad disco på Avalon onsdag nat, da franske Charlotte Gainsbourg trådte ud på scenen og leverede en smuk oplevelse, der gik i sjæl og hjerte.

Discohjerte og sjælesmerte

Franske Charlotte Gainsbourg er for nogle mest kendt som skuespillerinde, og onsdag nat kastede hun et drys stjernestøv over Avalons flotte velourbeklædte scene. Chanteusen gjorde ikke meget væsen af sig, og indtog sin plads bag sit dobbelt piano/synth. Herefter lagde hun ud med “Lying with You”, hvor hendes florlette vokal fulgtes hånd i hånd med dyster synth. Hun fulgte op med åbningsnummeret på Rest, den charmerende og inficerende “Ring-A-Ring O´Roses”, der virkede som sirenesang og trak folk til med sin hypnotiserende rytme og sit fængende omkvæd.

Der er en fængslende kontrast i Charlotte Gainsbourgs musik, der fastholder og fortryller lytterens opmærksomhed, og det mærkedes også i nattestunden på Avalon. Hendes seneste album Rest har hun selv beskrevet som et terapeutisk album, der hjalp hende i hendes sorgprocess efter faderens død og søsteren Kates selvmord. Kombinationen af melankoli i tekst og vokal akkompagneret af discorytmer og electro skaber noget helt uimodståeligt og magisk, som Charlotte Gainsbourg fremførte med underspillet charme og håndgribelig tilstedeværelse. Hun bevægede sig rundt på scenen med blinkende hvide lysstofssrør placeret i firkanter, som var det spejle, som man kunne træde igennem og entrerer hendes funklende univers. Hun trådte ind og ud af rampelyset, snakkede med og sang til publikum, alt sammen med en ægthed og et ønske om at skabe en forbindelse til folk i hendes rum. Et rum, som hun styrede med sikkerhed og med en fortælling i mente.

Som publikum blev vi ført rundt i hendes verden, der er forunderligt i sin tilgang til melodier og temaer. Der er ikke mange kunstnere, der kan lave en upbeat og dansabel hyldest til den amerikanske forfatterinde Sylvia Plath. Men med “Sylvia Says” leverede Gainsbourg en opløftende poppet glad-i-låget sang komplet med et omkvæd, der kan huskes og som blev sunget af det voksende publikum. Hendes sad disco club banger “Deadly Valentine” blev fremført som et dj set, langsomt og opbyggende, indtil electrobeats og vokal mødtes i et crescendo, der greb fat i publikum og forplantede sig i mellemgulv og trætte fødder. Den eftertænksomme “Kate” blev kort efter skrællet ind til benet med en simpel og skøn piano/synth version, som Gainsbourg fremførte med tristesse efter at have dedikeret den til sin søster og hendes minde. Hjerteskærende og smukt.

Modsætninger mødtes i skøn forening i Charlotte Gainsbourgs musik og performance, og onsdag nat syntes himlens stjerner at funkle under Avalons teltdug, og i særdeleshed på scenen. Her sang den franske sangerinde sig ind i publikums hjerter, mens electrorytmerne stjal sig ind i deres rytmecenter.

Karakter 8

Karakter

8
More from Camilla Jørgensen
02.07.15 – Father John Misty – Avalon, Roskilde Festival
Father John Mistys koncert i kærlighedens navn var en perfekt eftermiddagskoncert.
Read More
0 replies on “04.07.18 – Charlotte Gainsbourg – Avalon, Roskilde Festival”