05.07.19 – Spiritualized – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Jason Spaceman var sat til at varme et solkinsramt publikum op på denne varme eftermiddag. Avalon var dog pænt besøgt og flere kom til som koncerten skred frem.  Tre guitarister og en siddende Spaceman flankeret af tre korsangere, der igennem den timelange koncert løftede sangende anseeligt mod den himmel han besynger, efter han forlod Spacemen 3 og begav sig ud på en spirituel rejse mod Jesus og den gospelmeetsnoise, han praktiserer nu.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

”Come Together” fra Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space åbnede sceancen på smuk vis, mens solstrejfene kiggede ind under teltdugen. ”Shine A Light” fra den fremragende debut Lazer Guided Memories fulgte og hensatte publikum i højstemt ro med flot korsang af de tre mørke skønheder, der udgjorde koret. Den flotte ”She Kissed Me (It Felt Like A Hit)” fra Amazing Graze blev leveret med storm af de tre guitarister og her hørte man tydeligt, hvilken fortid Spaceman er gjort af. Støt stigende bølger af distortede guitarkaskader, væltede ud blandt publikum og var der nogle der slumrede hen i de beroligende toner, var de nu vækket.

Der var en fin og ret udsøgt energi fra scenen. Ikke fra Spaceman selv, der bare sad lettere stenet på sin stol og ikke ytrede et ord, udover de sentenser hans sange består af. Publikumskontakten var lig nul, men det gjorde ikke spor, da musikken talte sit tydelige sprog. Efter ”On The Sunshine” fra den nyligt udgivne And Nothing Hurt kom et nyt nummer. Det gled sømløst ind i rækken af numre og er der nyt på vej fra Spiritualized, er det samme vej de vælger at betræde.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Det glimrende ”Oh Happy Day” lukkede den fine koncert og lød fuldstændig som på livepladen Royal Albert Hall October 10 1997. En dejlig og på mange måder magelig koncert, der sendte publikum på pilgrimsvandring til næste gigs på festivalen.

Karakter 6

karakter

6
More from Thomas Steen Jensen
A Colossal Weekend 2016
Med A Colossal Weekend har Vega´s bookere virkelig gjort en indsats for...
Read More
0 replies on “05.07.19 – Spiritualized – Avalon, Roskilde Festival”