30.06.22 – Dua Lipa – Orange, Roskilde Festival

Den var en velolieret popmaskine, der indtog Orange torsdag aften. Dua Lipas vel- (til tider over-) producerede show startede med en introduktionsvideo til Future Nostalgia tourens band og dansere samt en militærmarch / et opråb med ordene: Music makes me lose control. Så var tonen sat. Der skulle danses, og det blev der!

Dua Lipa smøg sig sensuelt ind på scenen – en skinnede discodronning i pailletter og kastede sig ud i power pop sangen ”Physical”, der hidkaldte folk til et allerede tætpakket show af højeste kaliber. Siden hendes sidste optræden på Roskilde Festival i 2018 er den 26-årige sangerinde kun blevet større, og hun viste festivalen, at hun nu er meget bevidst om sin star power. Det er en kvalitet, som hun udnytter til fulde på en scene og som gør hende til et hypnotiserende bekendtskab. Om man vil det eller ej, så lader man sig hurtig besnære af hendes musiks uimodståelige beats, de catchy melodier og de lette tekster, der tigger om at blive sunget højt og i fælles kor.

Dua Lipa kom for at erobre festivalen. Hun brugte alle remedier i sit arsenal og nedlagde sit publikum med et best of Dua Lipa set. Hun og hendes dansere flirtdansede til tonerne af den semi-langsomme disco-funky  ”Pretty Please” og brugte scenen til fulde med bl.a, et dansenummer på rulleskøjter til 80’er synth pop nummeret ”Cool”. Selv charmerede Dua Lipa en cutie, som hun selv formulerede det, og sang sirenesang til ham under ”Good in Bed”, mens han formodentligt stod paralyseret i pit. Da tonerne til ”One Kiss” skyllede ind over masserne og skabte den helt særlige Orange Feeling, var der dømt mission complete. Der var krammere, fællessang til bagerste række og total overgivelse til musikken og stemningen.

Den stemning dansede Dua Lipa til dørs med en stribe af hendes største club bangers, der kulminerede i afslutningen med de fængende og fabelagtige klap-i-takt sange ”Levitating” og ”Don’t Start Now”. Som lovet i starten fik vi en sprudlende danseoplevelse, hvor Dua Lipa gav en sansefyldt optræden komplet med showmanship og en vokal præstation, der lokkede folk rytmisk og gav dem et vedvarende beat til natten. Tak, Dua!

Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
06.07.18 – Fever Ray – Arena, Roskilde Festival
Fever Rays pumpede techno rytmer og febrilske feberagtige sceneshow begejstrerede og forvirrede...
Read More
0 replies on “30.06.22 – Dua Lipa – Orange, Roskilde Festival”