30.06.22 – Phoebe Bridgers – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Den amerikanske singer song-writer Phoebe Bridgers er i løbet af få år skudt op som en af de helt store stjerner indenfor indiefolk-rockens verden. Hun er en frygtløs sangskriver, der ikke er bange for at dele sine inderste og mest dystre tanker med en beundringsværdig åbenhed. Derfor har hendes musik en nerve og følsomhed, der stikker lige så dybt, som den rammer inde i sjælen. Dertil kommer Bridgers’ fløljsbløde og klokkeklare vokal. Den er helt kunstfri og en modvægt til de mørke sider af hendes musik, og drager lytteren ind i hendes univers.

Forventningerne til Phoebe Bridgers var derfor tårnhøje, og det virkede som en umulighed, at hun skulle kunne indfri dem. Men der var magi i luften på alle fronter, da hun trådte ind på Avalon. Fra første strofe af den pulserende alternative country sang ”Motion Sickness”, havde Bridgers sit publikum velvilligt tryllebundet. På intet tidspunkt tabte hun den store forsamling i mørket, men fastholdt deres opmærksomhed mellem numrene med små bidder fra hendes liv, deriblandt et råb om hjælp til ’my embarrasment of a country” pga. af den håbløse politiske situation i det amerikanske. Men mest af alt lod hun musikken tale, og hvilket velsignelse det var at opleve en sanger og musiker, der kan være til stede både i de stille, underfundige øjeblikke såvel som i de voldsomme og støjende. Det er ganske enkelt mesterligt og en alt for sjælden fornøjelse.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Det var derfor intet under, at folk jublede hver gang, Phoebe Bridgers startede på en ny sang. Vi kunne føle hendes nærvær og glæde ved at dele sin musik. Hun var oplagt, tilstede i øjeblikket og sang med inderlighed og kraft, mens hun energisk spillede guitar i komplet samhørighed med hendes fem mand store band. Koncerten blev mere til et samarbejde mellem de tilstedeværende og Phoebe Bridgers end en kunstners optræden for et publikum. Deri opstod magien, der varede fra første sekund af koncerten til tonerne af den kakofoniske bombastiske ballade ”I Know The End” klingede ud, og efterlod publikum med et ønske om mere af Phoebe Bridgers og hendes mageløse musik… nu og i fremtiden.

Karakter 10

Karakter

10
More from Camilla Jørgensen
01.07.15 – Pharrell Williams – Orange, Roskilde Festival
Pharrell Williams leverede varen på Orange med et potpurri af hans største...
Read More
0 replies on “30.06.22 – Phoebe Bridgers – Avalon, Roskilde Festival”