02.07.22 – Haim – Orange, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Søstertrioen Haim strøg ind på Orange, som havde de siddet i en trykkoger og bare ventet på at kunne poppe ud. En efter en løb de ind, indtog deres instrumenter og skød koncerten i gang med den luftige popballade ”Now I’m in it”. Herefter fik publikum et set fyldt med californisk solskins-rock og synth-inficeret 80’er pop, så det stod ud af øregangene. Som forventet bestod Haims koncert primært af sange fra 2021 albummet Women in Music Pt III, der er trioens mest helstøbte album til dato. Og der var ingen tvivl om, at bandet har glædet sig til at kunne spille det live. Lettelse og begejstring over post-pandemi-livet var lige som hos de fleste andre kunstnere på dette års festival et gennemgående tema i Haims dialog med de tilstedeværende.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

At Haim fører en dialog med deres publikum, blev vi hurtigt bevidste om. Storesøster Este slikkede på scenekameraet, inviterede en grædefærdig fan på scenen under ”Up from A Dream”, og lavede en lille (noget plat) sketch om et one night stand fra aftenen før, hvor hun spurgte om publikums mening. Søstrene småsnakkede kontinuerligt indbyrdes og komplimenterede Roskilde Festival og publikum for at være det bedste, de har oplevet på turneen indtil nu. Og folk labbede det i sig, for søstrenes ord havde varme og troværdighed.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Selvom small talken til tider fyldte lidt for meget, så tilgav man hurtigt bandet, når de spillede deres insisterende poprytmer, der var et perfekt fit til aftensolen og en smuk himmel, der kronede Oranges teltdug. Der var dømt stationrock, da ”My Song 5” blev spillet i et nedsat tempo med tung percussion, der ansporede til tramp og klap. ”Forever” forvandlede plænen til et støvet dansegulv og en popfest med fællessang, ligesom hittet ”The Wire” blev skrålet med hæse stemmer og hoppende kroppe.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Haim har lært fra de bedste, og det er let at finde de musikalske referencer og vokale fraseringer, der leder tankerne hen på kunstnere som Patti Smith, Alanis Morissette og Sheryl Crow. Det kom i særdeleshed Roskilde Festival til gode, hvor vi fik et festfyrværkeri af en koncert i de tidlige lørdagsaftentimer. 

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
06.07.18 – Nick Cave & The Bad Seeds – Orange, Roskilde Festival
Nick Cave & The Bad Seeds nedlagde fredag aften Orange scene med...
Read More
0 replies on “02.07.22 – Haim – Orange, Roskilde Festival”