30.06.23 – Eee Gee – Eos, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Udstyret med fjerboa og en overdådig hat vimsede Eee Gee ind på Eos klar til at tage revanche, efter hendes koncert sidste år på Rising skyllede væk i et skybrud.

Den unge sangerinde med det borgerlige navn Emma Grankvist Kristensen var tydeligt overvældet og nervøs over at se den tætpakkede plads foran scenen og lagde ikke skjul på det, hvilket vandt hende en del hjerter. Eee Gee var sammen med sit band mere udklædte end klædte i pastelfarverede outfits, og deres udstyrsstykke signalerede, at de var klar til at give Roskilde Festival en festlig start på aftenen. Desværre for Eee Gee vandt hun aldrig rigtigt publikum og kunne ikke helt få dem med på den idé.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Eee Gee modtog stor ros for hendes debutalbum Winning, der udkom sidste år. Her blandede hun country og pop på klaver tilsat et drys af retro og nostalgi. På Eos havde hun valgt at givet sin musik lidt ekstra pep med disco rytmer, og undervejs spillede hun endda et cover af Bee Gees klassikeren ”More Than A Women”. Dette vakte begejstring for den momentant dansende forsamling. Men i længden var charme og disco desværre ikke nok til at fastholde publikums opmærksomhed.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Grankvist forsøgte at få stablet en fest på benene med numre som ”Favourite Lover” og ”Perfect Ten”. Men måske var det varmen eller lidt festival fatique blandt folk foran Eos, der havde drænet reserverne. For det lykkedes ikke for Eee Gee at få publikum inficeret med hendes energi og festlige intentioner. Efterhånden som Grankvist og band spillede sig gennem deres set, tyndede det ud i publikum, der trissede væk lettere slukøret.

Derfor blev Eee Gees retur til Roskilde Festival aldrig rigtigt til mere end en hyggelig og let fordøjelig eftermiddag i solen med lidt smooth disco i ørerne.

Karakter 6

Karakter

6
More from Camilla Jørgensen
29.06.17 – Margo Price – Avalon, Roskilde Festival
Sydstatsskønheden Margo Price gav Roskilde en ægte honky tonk oplevelse på Avalon,...
Read More
0 replies on “30.06.23 – Eee Gee – Eos, Roskilde Festival”