Foo Fighters kastede glans over MTV Launch

foofighters-us-presse2008

MTV Danmark lægger hårdt ud og præsenterer en TV-liveoptagelse af snart album-aktuelle Foo Fighters. Koncerten foregår i Tappehallerne i Hellerup. Ca. 600 mennesker er mødt op foran en scene med kæmpe PA, laserlys, sølvfarvet trommesæt og asymmestriske forstærker/højtalerstacks beliggende i en rå lagerhal indrettet til rockkoncert.

Vi venter i spænding og efter et lille vorspiel med guitaren i baggrunden brager bandet ind på scenen med sættets første sang. Herefter følger “Learn to Fly” og så går det slag i slag med guitar riffs, energiladende trommer og til tider skrigende vokal på niveau med det vildeste blackmetal. Rock’n’roll! Det er hvad det ér i moderne og populær form med forvrængede guitarer og et heftigt, men steady beat. Den ene sang når knapt nok at være færdig før den næste går i gang. I midten af koncerten er der tilmed plads til en udsyret forlængelse af sangen “Stacked Actors”, hvor Grohl bevæger sig ud i mængden med guitaren trofast hængende om halsen. Ej at forglemme dukker Foo Fighter klassikere som “Everlong”, “Monkey Wrench” og “My Hero” op, krydret med nye sange fra det kommende album. Til slut spilles der de vanlige ekstra numre, hvor det første til en afveksling er Grohl alene på akustisk guitar. En smuk ballade som dog efterfølges af endnu et par “knald på” sange for så til sidst at afslutte med en af Grohls allerførste Foo Fihters sange: “This is a Gall”, hvor han ironisk afbryder starten og fortæller publikum, at han ikke er sikker på om det nu er den rigtige tekst. Herefter sættes der punktum for sættet.

Alt i alt en fed koncert ikke mindst for sølle kr. 120,- , med masser af energi, godt humør og spilleglæde. Dog synes nogen af de nye sange at mangle den samme kant og kaliber som det ældre materiale. Foo Fighters fortjener dog en gennemlytning mere når det nye album kommer ud om en lille måneds tid…

More from Lars Asp Christensen
10.06.08 – Rage Against The Machine – Zitadelle, Berlin
The Battle of Berlin Koncerten med Rage Against the Machine d. 10....
Read More
0 replies on “Foo Fighters kastede glans over MTV Launch”