Brendan Benson: The Alternative To Love

Noget med kærlighed

Med det halvakustiske ”The Alternative To Love” beviser Brendan Benson, at han stadig forstår at skrue en flot popmelodi sammen, og at det ikke er uden grund Jack White har kaldt ham en af tidens bedste sangskrivere. Teksterne kredser som sædvanlig om livet og den uundgåelige kærlighed, som i Brendan Bensons univers oftest ender ulykkeligt. Han forfalder dog aldrig til sortsyn og det ender aldrig mere ulykkeligt, end at han hurtigt kommer op igen for at søge nye veje. Man kan selvfølgelig godt klandre Brendan Benson for at skrive lidt for banale tekster når han for eksempel i det storladne nummer ”Pledge Of Allegiance” sammensætter sine ord på følgende måder:

”I hate to think where I’d be without you
Do you know how I feel about you?”

”And I promise to always love you
And never put anybody else above you”

”I’m sure I was born to love you
I’m so lucky, I really don’t deserve you”

Eller når han på ”Cold Hands (Warm Heart)” starter sangen med:

”Cold hands, warm heart
We just need some time apart
And everything will be okay
Oh no, not again
Why does it always happen?
It seems like every other day”

Det bliver næsten ikke mere klichefyldt end det – og der kunne findes mange flere eksempler end de ovenstående! Men på grund af de lige ud af landevejen melodier, og at han tydeligvis ikke forsøger at gøre sig som stor poet, redder Brendan Benson æren. Det er næsten som om de banale tekster passer perfekt ind i det musikalske univers som Brendan Benson er så god til at bygge op. For meget bliver det dog, når han på det kedelige ”Flesh And Bone” synger: ”And you look like a dove, Something sent from above”… Den kan simpelthen ikke reddes.

Rent musikalsk veksler musikken mellem det lidt mere rockede (”Spit It Out”), det stille akustiske (”Them And Me”) og til det højt ragende og Phil Spector-lydende (”Pledge Of Allegiance”). Denne variation er nødvendig og den gør, at det ikke bliver kedeligt at lytte til. Noget andre kunstnere i samme genre kunne lære meget af.

Albummet lever ikke helt op til forgængeren, Lapalco, men med ”The Alternative To Love” har Brendan Benson leveret et flot alternativ til tidens hjerteløse popmusik. Et album man simpelthen ikke kan lade være med at nynne med på.

More from Carsten Fjølner
14.08.09 – Vampire Weekend – Store Vega, København
Vampire Weekend leverede en godkendt præstation i Store Vega. Endda lidt mere...
Read More
0 replies on “Brendan Benson: The Alternative To Love”