Life Of Agony: Broken Valley

Grunge til det 21. århundrede

Life Of Agony skabte tilbage i 1993 med deres debut ”River Runs Red” en klassiker inden for hård rock. Deres blanding af hardcore, emo og metal dannede skole, og især forsanger Keith Caputos fantastiske stemme medførte, at bandet hurtigt fik en stor og loyal fanskare. Men i 1997, efter blot 3 plader, gik det hele galt: Psykiske problemer og uenigheder om bandets musikalske retning fik Caputo til at forlade bandet til fordel for en solo-karriere. De resterende medlemmer fortsatte under samme navn med Whitfield Crane (ex-Ugly Kid Joe) som forsanger, men magien var tydeligvis væk, og bandet blev kort efter opløst. Årene gik, og chancerne for, at LOA ville stå sammen på en scene igen blev mindre og mindre. Men i 2002 begyndte rygterne at svirre på nettet: Bandet var begyndt at øve igen, og kemien i bandet skulle efter sigende fungere bedre end nogensinde før. En kort US-tour bekræftede dette, hvilket danskerne også selv kunne overbevise sig om, da de 4 gutter fra New York sidste sommer gav en helt fantastisk koncert i Lille Vega.

Og nu, 8 år efter deres seneste udspil, er LOA langt om længe klar med deres comeback-plade, ”Broken Valley”, og det er en lettere nervøs anmelder, der forsigtigt ligger cd’en i afspilleren. Frygten for at blive skuffet overstiger næsten glæden, men allerede efter første sang har nerverne lagt sig: Love To Let You Down er et kæmpe hit i bedste LOA-stil, og den er heldigvis ikke den eneste. Sange som Wicked Ways, Strung Out, The Calm That Disturbs You og The Day He Died har alle potentiale til at blive nye publikumsfavoritter. Stilmæssigt ligger det dog langt fra ”River Runs Red”, og et par helt gamle fans vil uden tvivl blive skuffet. ”Broken Valley” lyder nemlig mest som en ond fætter til Stone Temple Pilots’ ”Core”, og især Don’t Bother lyder næsten identisk med de gamle grunge-helte (endda Caputo lyder som Scott Weiland på denne sang). Man er dog stadigvæk aldrig i tvivl om, at det er LOA man hører, og allerede efter 2. gennemlytning af pladen, er der ingen tvivl længere: Det her holder 100 %! Life Of Agony anno 2005 er tidløs, tung, melodisk rock, der formår at lyde frisk og moderne, men på samme tid ligge fuldstændig uden for trenden. Faktisk er jeg meget spændt på, hvor meget ”Broken Valley” vil komme til sælge, men man må jo bare håbe på, at kvalitetsmusik altid vil finde et publikum. Og hvis der er én ting, der er sikkert, så er det, at Life Of Agony stadigvæk laver kvalitetsmusik.

Written By
More from Rasmus Byg
The Mars Volta: Frances The Mute
Når et band i lige høj grad forguder Santana, tidlige hardcore-bands som...
Read More
0 replies on “Life Of Agony: Broken Valley”