Diskant.dk anbefaler en række koncerter på dette års Roskilde Festival

Foto: Steve Gullick
Foto: Steve Gullick

På torsdag kl. 18.00 skydes endnu en Roskilde Festival for alvor i gang. Som sædvanligt åbnes Orange Scene af et dansk band. I år er den ære tilfaldet IkschelTaschel, der har høstet gode anmeldelser for deres album IkschelTaschel 2, som udkom sidste år. Det er en jungle at holde sig up to date med alle de bands, der spiller på årets festival. Som sædvanligt er programmet fyldt op med alt hvad der kan krybe og gå af både små og store bands, der breder sig udover et utal af genrer og stilarter. Der er jazz, metal, electronica, rock, world og bands, der ikke sådan lige er til at genreplacere eller som bevæger sig i flere genrer på en gang. Derfor har diskant.dk bevæget sig ind i junglen af bands for at finde en række anbefalelsesværdige koncerter. Vi er kommet ud med følgende 15 kunstnere/bands, der her kort præsenteres i alfabetisk rækkefølge:

DEVENDRA BANHART (billedet) – fordi han er en af frontfigurerne i den nye folkbølge, der er skyllet ind over os fra USA. Og fordi man måske er så heldig han åbner op for posen med numre fra det kommende album.

BLACK SABBATH – fordi Ozzy er med.

BRIGHT EYES – fordi showet bliver mere hårdtslående end sidste gang Connor Oberst var i Danmark. Og fordi han, som en anden kamæleon, er en sand mester i at bevæge sig rundt i genrer.

DRESDEN DOLLS – fordi deres ‘brechtske cabaret punk’, som de selv meget rammende kalder det, absolut kan gå hen og blive sommerens bedste teaterstykke.

DUNGEN – fordi disse svenske gutter har formået at røre godt og grundigt i den store psykedeliske syregryde. Fordi de har sange, der kan gøre én helt forelsket. Og fordi man ikke må snyde sig for Festival – den ultimative hyldesthymne til Roskilde.

FOUR TET – fordi solskin og Kieran Hebdens klikkende og knitrende electronica er som skabt for hinanden. Og manden kan godt gå amok på sin laptop, når han først står på en scene.

THE GO! TEAM – fordi 70’er-funk, 80’er-hiphop og 90’er-indie aldrig er blevet sat så energisk sammen før. Det bliver meget smil&hop&dans-agtigt.

GREEN DAY – fordi de i 1994 lavede albummet Dookie, der stadig den dag i dag står som et af de største albums inde for den poppede punk.

THE HAUNTED – fordi man også skal huske at høre noget ordentligt metal og få øregangene renset.

JOANNA NEWSOM – fordi forlydenderne ude i verden går på, at hendes sære stemme og ringlende harpe skaber en fantastisk stemning på en scene. Og fordi hun har tænkt sig at lege med Devendra Banhart til glæde for os!

ROOTS MANUVA – fordi Rodney Smiths leg med reggae-elektronik og ‘dub hop’ er helt deroppe i den engelske himmel, hvor kun Mike Skinner (the streets) kan følge med. Hvis han løber stærkt.

TURBONEGRO – fordi de er garant for et sceneshow ud over det sædvanlige og fordi de er så grimme at det er ganske underholdende.

VELVET REVOLVER – fordi Stone Temple Pilots er et af de helt store hedengangne bands. Fordi Guns ’n’ Roses er et af de helt store hedengangne bands. Og fordi et mix af de to fungerer ganske udmærket på en scene.

BRIAN WILSON – fordi han sidste år udgav det længe ventede Smile, der holder 100%. Og fordi han har et bagkatalog så imponerende som Tom Kristensens Le Mans-rekord.

Roskilde Festival bliver dækket af 6 skribenter fra diskant.dk.

More from Carsten Fjølner
Daniel Johnston på vej med nyt album
Den sjette oktober er Daniel Johnston klar med endnu et album. Et...
Read More
0 replies on “Diskant.dk anbefaler en række koncerter på dette års Roskilde Festival”