The Magic Numbers: Smukt og medrivende

magicnumbers-uk-presse2006-565x350

Der er nogen, der siger, at måden man kan se, at det er ved at blive efterår er, at det blæser op og bladene så småt begynder at falde af træerne. Det passer da også, men der er faktisk en bedre måde man kan afgøre om sommeren er ovre og efteråret taget over: de gode koncerter pibler frem!

Således også lørdag aften, hvor The Magic Numbers var dukket op for at give et velforberedt publikum et brag af en koncert. Der blev danset, sunget og klappet, så det var en fryd. Ikke mindst for bandets frontmand og sangskriver Romeo Stodart, der smilede under stort set hele koncerten. Med sig på scenen havde Romeo resten af bandet: søsteren Michele Stodart (bas, vokal) og søskendeparret Angela (percussion, melodica, vokal) og Sean Gannons (trommer). En broget forsamling, der ikke lader Kings Of Leon eller Devendra Banhart med band noget tilbage.

Bandet åbnede med ”The Mule”, der allerede fra første tone vakte stor glæde blandt publikum på fyldte Loppen. En glæde, der ikke blev mindre da Romeo Stodart begyndte at synge – for han synger med præcis den samme varme live, som han gør på Cd. Derefter fulgte den glade ”Long Legs”, hvorefter bandet slog over i ”Don’t Give Up the Fight”, hvor publikum brød ud i spontan sang… Noget de fleste bands må vente til ekstranumrene for at opleve.

Udover de flotte melodier, der er en del mere rocket live en på Cd, er en af bandets forcer, at de i Romeo og Michele Stodart og Angela Gannons råder over tre sangere, der synger smukkere og mere indlevende end de fleste. Rent musikalsk ligger de op ad 60erne harmonigrupper som The Mamas & the Papas og The Lovin’ Spoonful – bare i en opdateret udgave.

Imellem numrene småsnakkede Romeo til publikum, der til gengæld klappede, dansede og hujede under og efter hvert nummer. Efter de første syv numre blev tempoet sat gevaldigt ned med numrene ”This Love” og førstesinglen ”Hymn For Her”. Selvom det er to smukke numre med flotte vokalharmonier, lægger de desværre en stor dæmper på den fest, der allerede startede ved koncertens første nummer. Da ”Love Me Like You” kommer et nummer senere, er publikum og band kommet op i gear igen, og festen kan ufortrødent fortsætte.

Ekstranumrene blev sparket i gang med en fin version af Beyonces ”Crazy In Love” (den med ”Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no” og Jay-Z), der atter beviste at The Magic Numbers forstår at skrue vokalharmonier sammen på den helt rigtige måde. Aftenens højdepunkt kom to numre senere i form af ”Mornings Eleven”, der simpelthen hopper og danser derudaf på smukkeste vis. Spillede de den slags musik på diskotekerne var jeg sikkert en flittigere gæst end jeg er.

Koncerten blev rundet af med ”The Beard”, der viste sig at være et vaskeægte countryrocknummer. Der blev trampet i gulvet og klappet i en grad, der var en saloon i det vilde vesten værdigt, og The Magic Numbers kunne gå af scenen som denne aftens helt store vinder.

Undertegnede hilser efteråret hjerteligt velkommen.

Set-listen

The Mule
Long Legs
Don’t Give Up the Fight
Forever Lost
I See You, You See Me
Which Way To Happy
Gone are the Days
This Love
Hymn For Her
Love’s a Game
Love Me Like You

Ekstra:
Crazy In Love (Beyonce)
Close Your Eyes
Mornings Eleven
Wheels On Fire
The Beard

More from Carsten Fjølner
Akustisk showcase med Kaizers Orchestra på onsdag d. 17/11
Kaizers Orchestra står foran sin største satsing nogensinde med sin kommende Violeta,...
Read More
0 replies on “The Magic Numbers: Smukt og medrivende”