30.09.05 – Veto – Rust

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Denne fredag aften var for mit vedkommende dedikeret til det nye danske rockband Veto. De har i den seneste tid høstet fornemme anmeldelser for deres nyligt udgivne EP I Will Not Listen – ikke mindst her på diskant.dk, hvor det næsten blev til topkarakter.

Efter fremmødet at dømme var jeg ikke den eneste, der havde fået den tanke, at det kunne være rart med en time i selskab med Veto. Rust var godt fyldt op, og folk skubbede og masede så meget oppe ved trapperne, hvor undertegnede havde slået sig ned, at en kvinde ved siden af mig brokkede sig over, at hun netop havde fået øl på ballerne.

Koncerten skulle vise sig at blive en blandet oplevelse. Nogle numre rockede ganske godt, mens andre blev lidt for stille og ballade-agtige – Forsanger Troels Abrahamsens stemme er nemlig klart bedst, når han får lov til at give los. Det gjorde han på aftenens andet nummer, ”Reset”. Det begyndte rigtig godt med en guitar- og trommeintro, hvorefter Troels Abrahamsen sprang til med en så hæs stemme, at det var en ren fryd. Dette gjorde han desværre alt for lidt på aftenens øvrige numre og især midternumrene ”From A To B”, ”Cannibal”, ”You You” og ”Nemesis Baby” var noget af et lavpunkt.

Efter disse numre hev bandet sig dog op igen med den fede Muse-lignende ”Can You See Anything”, hvor keyboard, guitarer og trommer får lov til at gå amok. Dejligt med lidt vildskab, der faktisk fortsætter på det rockede og skramlede ekstranummer ”With You Here”. Koncerten blev afsluttet med ”Gonzo”, hvis slutning må være tyvstjålet fra Foo Fighters’ ”One By One”…

Alt i alt var det en god aften i selskab med Veto. De ville dog vinde lidt flere point hos undertegnede, hvis de ville satse lidt mere på det rockede end det poppede – og det stort fremmødte publikum ville måske heller ikke have været så stillestående, som det var tilfældet. At hovedparten af publikum alligevel nød koncerten er der, ud fra de ting jeg hørte blive sagt, ingen tvivl om, og Veto er helt sikkert et band, hvis udvikling det bliver spændende at følge i fremtiden.

Setliste:

We Are Not Your Friends
Reset
Short Fused
You Are A Knife
From A To B
Cannibal
You You
Nemesis, Babe
Can You See Anything

Ekstra:
With You Here
Gonzo

0 replies on “30.09.05 – Veto – Rust”