Lou Reed – Live At Montreux

dvd-loureed-liveatmontreux-2005-300x450

Caught between the twisted stars…

”Caught between the twisted stars…”, der er åbningslinien på Lou Reed’s ”Romeo Had Juliette” fra albumet New York (1989), er en god betegnelse for Live at Montreux DVD’en. På den ene side synger Lou Reed sig lige ind i hjertet med sine ærlige tekster. På den anden side, kan Lou Reed ikke bebrejdes for DVD’ens halvhjertede præstation fra producentens side.
CD’en Ecstasy (2000) udkom i et væld af anmelderroser, og blev hyldet som det bedste fra Lou Reed’s hånd i et årti. Musikken på DVD’en er også delt lige op mellem sange fra det nyeste album og tidligere numre, inklusiv klassikere som ”Dirty Blvd” og ”Set The Twilight Reeling”. DVD’en vil nok fange hardcore Lou Reed fans opmærksomhed, som den eneste officielle optagelse fra hans Ecstasy-tour. Dog kan man undre sig over hans valg af musikere på albummet, som er de samme musikere, der er med på DVD’en. Specielt bassisten Fernando Saunders og Tony Smith på trommer giver anledning til spørgsmålstegn, da de virker som om de ville hvile mere trygt i et fusions univers end i Lou Reed’s lydbillede, der er bedst når det er skramlet. Man også spore lidt af det gamle Velvet Underground i nogle numre som det høres i for eksempel ”Rock Minuet”.

Montreux Jazz Festival har i år kørt i 38 år og er en af de mest veletablerede musikfestivaler i verden. Festivalen spender bredt rent musikalsk, og har i tidens løb haft nogle af de mest feterede konstellationer i musikhistorien på sine scener. I samarbejde med Eagle Vision, kommer gamle optagelser fra festivalens historie nu på DVD. Det er blevet til 16 DVD’er indtil videre.

Denne koncert er fra 2000, men er desværre ikke særlig godt præsenteret på DVD’en. Jeg lader mig specielt irriterer over klipningen, hvor stort set alle klip på billedsiden er udrettet med en fade. Udover det, så benytter DVD’en sig ikke af mediets muligheder. Menuen er funktionel, men ikke mere end det. Og en DVD uden ekstra materiale lugter tit af discount udgivelse – ikke at det nødvendigvis er dårligt, men med en så stor en satsning, kunne man godt forvente lidt ekstra materiale. Specielt når man tænker på, at der sidste år kom en DVD med en live-optræden fra Spanien hvilket vil sige, at denne DVD har endnu mere grund til at udmærke sig. Dog må jeg rose dem på deres booklet, der indeholder en fyldestgørende gennemgang af alle numre og hvilket album de kommer fra.

0 replies on “Lou Reed – Live At Montreux”