04.03.06 – Veto – Rust

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Forrygende startskud på Vetos debut-tour

Stemningsmæssigt var der intet galt. Rust var udsolgt, humøret var højt. Og det samme gjaldt forventningerne. I hvert fald hos denne anmelder, som for tredje gang skulle opleve netop debuterede århusianske Veto spille på det lille københavnske spillested.
Siden første møde med Veto i september er tilstrømningen af fans og opmærksomhed steget jævnt, men det var alligevel overraskende, at der ligefrem var udsolgt. Og det lød på forsanger Troels Abrahamsen som om, at han var lige så overrasket – på den fede måde forstås.
Veto gik på omkring halv elleve i total mørke med den eksplosive ”Reset” fra septembers EP. Sangen om at stole på hinanden for at få succes, som i mine øjne er blevet en næsten titelsang for det unge band bragede ud over et publikum, der stort set var tændte fra første tone. Og da Veto efterfølgende bevægede sig over i ”Self-Made” fra debutalbummet, der udkom i mandags, var det til stor tilfredshed for alle i rummet. Der er tale om et indtrængende track, hvor Abrahamsen kom ud over scenen på sin meget tilbagetrukne måde.

Især tre numre skal fremhæves, først Vetos tredje nummer, ”We Are Not Your Friends”, hvilket også pryder det nye merchandise for bandet. Her rykkede det – og det hørtes også i salen, hvor kommentarer som ”Hold kæft, hvor det rykker” og ”Troels, vi elsker dig” summede. Nummeret breakede flere steder og indeholder en indbygget spændingskurve, som skaber et nummer i nummeret på en eller anden måde.

Også det syvende nummer, ”Short Fused”, som er kort og eksplosivt – et rigtig livetrack, var lige i øjet denne aften.

Og sidste nummer, som absolut ikke skal glemmes – selvom Veto (ganske uforståeligt) har gjort det i indspilningsøjemed – er ”You You”. Måske det har noget at gøre med den fabelagtige afslutning på nummeret: ”Selfish little cunt, You”, som flere steder omkring os skabte lidt fornærmede minder hos tøserne, mens andre tog det som god humor.

På et mere overordnet plan er der flere ting, der skal bemærkes.

Veto spillede alle deres sange – det vil sige de fem fra EPen, de ekstra ni sange fra albummet og så ovennævnte ”You You”. Hatten af for det – veto gav alt, de havde, så ingen skuffede miner herfra. Måske mister bandet dog lidt det mystiske, når de vælger at lægge alt frem, for variation kan være godt?

Den største ros skal gå til de øjeblikke, bassist Jens Skov Thomsen kom på som backing vokal. Flere gange måtte man konstatere, at Abrahamsens vokal blev for skinger, hvorfor det maskuline modspil i Thomsens vokal skabte en perfekt klang. For at bruge udtrykket igen: Det rykkede virkelig!

På den negative side så var Veto desværre svage på nogle af debutalbummets ellers bedste numre, nemlig ”I Brought The BBQ”, ”It’s A Test part I” og ”It’s A Test part II”. Eller Veto var ikke svage, for for mig at se fungerer de sange fabelagtigt, men publikum blev tabt. Der opstod snakken i krogene, som Veto ellers elegant søgte at udrydde ved blandt andet at skabe en mere dynamisk overgang på førstnævnte nummer. Måske er Vetos publikum mere hooked på det eksplosive og desperate? Eller måske de ikke kender Veto godt nok endnu.

Der er fremtid at spore i det århusianske band, som med koncerten skød deres Danmarkstour i gang – og i slutningen af april igen gæster København, men denne gang på det lidt større Loppen. Det er vist med at sikre sig billetter allerede nu, for med den udvikling i populariteten, går der ikke lang tid, før vi snakker Store Vega i stedet for Rust – og jeg er ikke i tvivl om, at Veto vil kunne begå sig der.

Written By
More from Pernille Yding
Telestjernen: Ungt Blod
Musikalsk er universet råt og rock'n rollet – og falder godt i...
Read More
0 replies on “04.03.06 – Veto – Rust”