29.03.06 – Thomas Dybdahl – Lille Vega

Foto: CLaus Michaelsen
Foto: CLaus Michaelsen

Film og koncert på Lille Vega

Onsdag aften viste Lille Vega en 58 minutters lang koncertoptagelse optaget i 2005 på den norske Quart Festival. Filmen blev efterfulgt af en lille akustisk intim koncert med hovedpersonen selv. Allerede fra de første toner fra Dybdahl’s stemmebånd på filmen følte man sig i behageligt selskab. Stemmen kom fint ud af højtalerne i Vega, og det efterhånden erfarne backingband gjorde hvad det skulle for at akkompagnere Dybdahl på bedste vis. På den lille time koncertfilmen varede kom vi igennem et bredt udvalg af Dybdahl’s bedste sange samt en Elvis-medley, til at lukke det hele af med. Publikum blev sikkert ledt igennem afdæmpede numre som ”One Day You’ll Dance For Me, New York City” og mere rockede numre som ”John Wayne”. Siddende på en stol i Lille Vega savnede man lidt af intimiteten, der tydeligvis var til stede under koncerten. Bjergtaget af Dybdahl’s stemme var de første mange rækker primært befolket af piger, der sendte forelskede dådyr-øjne op til den charmerende nordmand. Det så rent faktisk ud til, at det krævede utrolig selvkontrol for dem ikke at hoppe over afspærringen og løbe op på scenen og nedlægge selve hovedpersonen. De få fyre, der havde forvildet sig op foran scenen holdt derfor også godt fast i deres kærester. Det samme gjorde sig gældende blandt publikum i Lille Vega, og undertegnede skulle nok have været lidt smartere og valgt en anden ledsager end min mandlige fotograf og medredaktør… Efter den udmærkede og behageligt klippede koncertfilm gik Dybdahl på scenen på Lille Vega – kun udrustet med et par øl, en danskvand, en mundharmonika og en akustisk guitar. Ja, og så lyden af Staind, der gav koncert samtidig på Store Vega – noget Dybdahl dog sørgede for, at man snart glemte alt om. For hvis man savnede intimiteten under koncertfilmen, så var den i høj grad til stede under selve koncerten, og man kan godt glemme alt om at hygge skulle være at specielt dansk fænomen – nordmændene kan også. Efter åbningsbifaldet var det første Dybdahl gjorde, at invitere publikum til, under koncerten, at komme med de sangønsker og stille de spørgsmål de end måtte have. Dette blev fulgt fint op og vi fik blandt andet svar på hvad der inspirerer ham, hvilken betydning Elvis har for ham, i hvilken retning hans kommende album vil tage og om han kommer til Roskilde Festival senere i år – hvilket han formentligt ikke gør. 10 numre fik vi. Deriblandt 4 nye numre samt sikre vindere som ”Solitude”, ”Adeleide”, ”A Lovestory” og ”Cecilia” i en koncert, der blev længere end undertegnede havde forventet. Alle numre blev leveret sikkert og med Dybdahl’s smukke vokal helt i front. På mandag udkommer Thomas Dybdahl’s bokssæt October Trilogy, der samme dag vil blive anmeldt her på diskant.dk.

More from Carsten Fjølner
Billy Idol planlægger at skrive sit memoir
Den britiske sanger Billy Idol fortæller i en pressemeddelelse, at han vil...
Read More
0 replies on “29.03.06 – Thomas Dybdahl – Lille Vega”