25.05.06 – Vetiver – Loppen

Foto: Alissa Anderson
Foto: Alissa Anderson

Magien udeblev

Forventningerne blev langt fra indfriet da Andy Cabic, bedre kendt som Vetiver, sammen med sit 3 mand og en kvinde store hippiekollektiv indtog Loppen. Stemningen inden koncerten var afslappet, og bandets medlemmer gik stille rundt blandt publikum – trommeslageren med sin termokande – og allerede her kunne man fornemme, at Vetiver ikke ville fjolle rundt på samme måde som man eksempelvis kender det fra Devendra Banhart, som Andy Cabic i øvrigt har spillet guitar for, de to gange denne har optrådt i Danmark. Ikke at fjollerier på Banhart-niveau er noget, man skal forvente af Cabic, der er noget mere afdæmpet og tilgængelig, men en vis portion crazyness burde kunne forventes. Meget crazyness var der heller ikke over den ellers udmærkede finske Drowsy, der var sat til at opvarme. Ene mand siddende med sin guitar lignede han bestemt ikke en, der nød at sidde på scenen: indelukket, kedelig og uinspireret.

Det var især første halvdel af Vetiver’s koncert, der ikke fungerede. Sangene smeltede sammen til én stor masse og det eneste lyspunkt var egentligt Andy Cabic’ og guitaristens vokaler, der passede noget nær perfekt sammen. Mere opløftende var anden halvdel af koncerten, hvor tempoet blev sat i vejret, og de glade melodier var i højsædet. Det er lige præcis sådan Vetiver skal lyde, men med fokus på det noget kedelige nye album To Find Me Gone, kan det næsten ikke være anderledes, end det var denne aften.

Der var også gode numre som ”Farther On”, ”Down At El Rio” og ”Won’t Be Me”, men alt i alt manglede der lidt spræl, lidt overraskelser og lidt rytmer fra Vetiver, der ellers burde have været på noget nær hjemmebane ude på Christiania.

More from Carsten Fjølner
Antony And The Johnsons: I Am A Bird Now
  Med en stemme som en engel Lad det være sagt med...
Read More
0 replies on “25.05.06 – Vetiver – Loppen”