D-A-D – Scare Yourself Alive

dvd-dad-scareyourselfalive-2006-300x300

Udmærket D-A-D…

For et lille års tid siden vandrede jeg rundt på en mark i Roskilde, da pludselig en ledestjerne viste sig på himlen. Efter et nærmere kig på dette lysende fænomen i det høje, blev det klart, at det ikke var en stjerne, men derimod et kæmpe oplyst ko-kranium. I det øjeblik gik det op for mig, at D-A-D var startet på Orange Scene, og kursen blev straks sat derimod. D-A-D leverede denne sommer aften en glimrende koncert, og jeg fortrød lidt, at jeg ikke fik set den fra starten, men det har jeg og alle andre nu fået mulighed for.

Danmarks bedste live band, D-A-D, har nemlig valgt at udgive en kombineret live DVD og Cd, og den kan for alvor opfylde det behov der kan opstå i de mørke vintermåneder, hvor der kan være langt imellem koncerterne. Ikke mindre end 27 numre er det blevet til på DVD’en, og der mangler bestemt ikke noget. Det er en parade af lækkerbiskner for D-A-D kendere og strækker sig lige fra klassikere som ”Bad Craziness”, ”Sleeping My Day Away”, ”Marlboro Man” og ”Ridin With Sue” til nyere hits som f.eks. ”Scare Yourself” og ”Everything Glows”.

Generelt giver de to koncerter, der er optaget henholdsvis på Roskilde Festivalen og i KB Hallen, et indblik i hvordan en klassisk D-A-D koncert skal forløbe. Koncerten fra KB Hallen viser med sin mørke og lidt dogmeagtige optagelse den mere rå og energiske side af D-A-D, hvorimod optagelsen fra Roskilde Festivalen viser et mere poleret billede af gruppen. Om denne kontrast koncerterne imellem har været hensigten vides ikke, men det skyder i øjnene alt imens man sidder og nyder koncerterne.

Koncertoptagelserne giver også et godt indblik ind i rollefordelingen hos de aldrende ko-punkere. Jesper Binzer, der er den energiske frontmand, med stemmen som alle danskere bør kende. Jakob Binzer, manden som på den mest tilbagelænende måde kan fyre den ene store guitar solo af efter den anden, vel at mærke uden at fortrække en mine. Stig Pedersen, der uden tvivl må være den mest selviscenesatte musiker, uden at det dog bliver for meget. Endelig er der gruppens nyeste medlem, Laust Sonne, der er en af Danmarks mest habile trommeslagere, hvilket han giver eksempler på et par gange i løbet af DVD’en.

Ud over koncerterne, byder D-A-D også på en lille underholdende dokumentar om hvordan en dag kan forløbe, når man er medlem i D-A-D.

Cd’en, som hører med til Scare Yourself Alive indeholder 16 numre, der vist alle er fra koncerten i KB Hallen, og er en glimrende opsamling af DVD’ens live stemning uden det visuelle input.

Alt i alt et udmærket, og uden tvivl længe ventet, tiltag fra D-A-D, der med Scare Yourself Alive får vist hvad essensen i deres koncerter er.

Written By
More from Rasmus Madsen
Marvellous-interview
Vores musik er tænkt internationalt Diskant.dk har fået sig en uformel snak...
Read More
0 replies on “D-A-D – Scare Yourself Alive”