Alchemist: Tripsis

cover-alchemist-tripsis-2008-300x300

Et metallisk trip

Der er flere ting, som er interessante ved Alchemist: For det første er de fra Australien, og det er jo ikke ligefrem mange af nutidens bands og musikere, der kommer derfra. For det andet spiller de metal, og jeg kan i skrivende stund ikke komme i tanker om mere end et par stykker af metalbands fra ’down under’. Og som om det ikke var nok, så spiller de en ganske spændende slags metal, undertegnede ikke har hørt helt magen til tidligere.

Som albummets titel Tripsis næsten fortæller, så er det lidt af et musikalsk trip man kommer ud på ved at lægge øre til Alchemist på denne nyeste udgivelse. Der bliver lånt fra og leget med flere genrer på Tripsis, hvilket ikke lader til at have været helt samme tilfælde på nogle af bandets tidligere udgivelser, som fx Astral Alien, hvor lyden er langt mere hen ad den gotiske rock. Alchemist bedyrer dog også, at dette album skulle være mere hårdt end de foregående, og det kan man kun give dem ret i. Det indledende nummer “Wrapped In Guilt” har et hypnotiserende guitarriff kørende gennem hele nummeret, der sammen med de meget elektroniske trommer og den underspillede dystre vokal, får nummeret til at bringe lytteren i en mindre trance, og en ganske behagelig en af slagsen, skal det lige siges. Dette nummer viser i øvrigt den mere industrial-inspirerede side af Alchemist, som er ret dominerende på albummet. Når Alchemist udforsker denne genre er det med en rimelig succes, og til tider bliver man mindet lidt om Fear Factory, selvom der dog er en del mindre fokus på vokalen hér end hos Fear Factory.

På andre sange, bl.a. “CommunicHate”, har bandet derimod mere fat i dødsmetallen og elementer fra den traditionelle heavy. Her får trommerne en mere hård lyd med dobbeltpedal og hvad dertil hører, men vokalen forbliver den samme som når sangene har det førnævnte industrial præg, og faktisk er vokalen stort set uændret på alle ni numre: Forsanger Adam Aguis’ stemme er næsten gemt væk, og reduceret til en mørk, halvt growlende og halvt råbende lyd under al musikken, og det er lidt ærgerligt, for musikken hos Alchemist er egentlig ofte virkelig spændende og progressiv i sin lyd, men den ensformige vokal hiver hele albummet en lille smule ned niveau.

På trods af det skal det dog afsluttende siges, at Tripsis bestemt er et interessant og anderledes album, som man nok ikke går galt i byen med hvis man som metalfan ønsker at udforske andre, mere ukendte versioner af genren.

Written By
More from BellBruun
Hate Ammo: Bound by Hate
Det svenske pladeselskab Supernova, beskæftiger sig med nye metalnavne, hvor det ligeledes...
Read More
0 replies on “Alchemist: Tripsis”