Antony And The Johnsons: Another World EP

cover-antonyandthejohnsons-anotherworldep-2008-300x300 

Muligt skift i stil fra Antony

Tilbage i 2005 slog Antony Hegarty og hans band The Johnsons massivt igennem med albummet I Am a Bird Now. Med et trylleslag var Antony, der i øvrigt udgav sit debutalbum i 2000, på alles læber, og da der ved årets udgang skulle gøres status over årets bedste albums var albummet at finde på de fleste af listerne. Selvom Antony ikke har udgivet materiale i eget navn siden da, så har han langt fra været usynlig – mest synlig var han på discoprojektet Hercules Love Affair, hvor han sang for på flere af numrene.

Den 19. januar 2009 udkommer Antony & The Johnsons’ tredje fuldlængde album og som en lille teaser får vi nu EP’en Another World, der indeholder fem nye Antony-kompositioner. Titelnummeret er efter sigende første single fra det kommende album. Vokalen er bemærkelsesværdig smuk som altid, og teksten fordrejet på sin helt egen måde – i dette tilfælde handler det om Jordens undergang, og alle de ting Antony vil savne når han skal væk herfra. Desværre bliver sangen lidt kedelig i længden, da den ikke udvikler sig på nogen måde. EP’ens afslutter ”Hope Mountain” minder i opbygning en smule op ”Another World”.

På ”Shake That Devil” viser Antony en anden side af sig selv. Musikken er yderst spartansk og indtil 2 minutter og 25 sekunder henne i sangen er det stort set kun stille baggrundsstøj, der ledsager vokalen. Herefter kommer der tromme og saxofon på nummeret, og tempoet skrues op. Desværre fungerer det slet ikke, og hvis det er i den retning Antony & The Johnsons har tænkt sig at bevæge sig i på det kommende album, så kommer han til at miste en hel del af sin trofaste fanskare – til gengæld vil andre måske komme til. Nummeret minder mest af alt om den gamle soldatersang, hvor sergenten synger en linje som resten af soldaterne så gentager.

Antony har lagt noget af det melodramatiske på hylden på sin nye EP, og det er en skam. For selvom sangene er gode, så kommer Antonys stemme ikke til sin ret i den delvist nye indpakning. For at Antony skal komme til sin fulde ret skal det være storladent og teatralsk.

More from Carsten Fjølner
Ben Folds giver sine hits et a capella twist
Efter at Ben Folds via Youtube erfarede, at hans sange var populære...
Read More
0 replies on “Antony And The Johnsons: Another World EP”