Peter Sommer: Til rotterne, til kragerne, til hundene

Kraftpræstation af Peter Sommer

Med sit nye album skriver og synger Peter Sommer sig ind blandt de helt store danske sangere og sangskrivere. Han har allerede været godt på vej, men med Til rotterne, til kragerne, til hundene bevæger Peter Sommer sig videre fra P3-segmentet og ind i historiebøgerne. I hvert fald hvis han kan holde det høje niveau på eventuelle kommende udgivelser.

Det første, der slår én når man lytter til Peter Sommer anno 2008 er, at der er langt mere bid i både tekst og musik. Musikken er blevet hårdere og teksterne mørkere. Dette høres allerede på første nummer, titelnummeret, hvor indgangsteksten lyder: ”Han har så meget at sige, der ikke kan komme på tale / Og de må skære i hans krop, hvis de vil se hvad han har på hjertet”. Livet er ikke nemt! Det får vi at vide på flere af numrene. Hvad enten det handler om kærlighed som i ”Jalousi (igen!)” eller om livet som sådan i ”Chancetur”. Førstnævnte, der også var at finde på EP’en Til kragerne, har fået tilsat et beat, så den tidligere så langsomme sang nu ville gøre sig godt på dansegulvet. Det fungerer fint, men desværre mister den hjerteskærende tekst lidt pondus i de nye klæder. ”Chancetur” handler angiveligt om en mand, der er faret vild i livet. Han har paradoksalt nok fået job som taxachauffør, og hans job er derfor at bringe folk derhen de vil. Nummeret er spartansk instrumenteret og den knitrende elektronik, der ligger i baggrunden, går nærmest hånd i hånd med den melankolske tekst.

På grund af Sommers tekstlige vid, så bliver mørket aldrig for tykt. Han redder sig selv – og lytteren – ved hele tiden at have et sprogspil klar til at blive spillet ud. Mørket brydes hver gang en lille smule, og man er klar til på ny at begive sig ind i skyggerne.

Med Til rotterne, til kragerne, til hundene er det lykkedes Peter Sommer at skrue et fremragende album sammen. Sjældent har ordene ‘dansksproget’ og ‘rock’ fungeret bedre sammen!

More from Carsten Fjølner
Se videoen til den nye single fra Kings of Leon her
I går luftede Kings of Leon deres første single til deres femte...
Read More
0 replies on “Peter Sommer: Til rotterne, til kragerne, til hundene”